Zwankendamme: in alle rust wonen tussen Brugge en de kust

Donderdag 9 juli 2015 — De nieuwe site van Durabrik in Zwankendamme creëert de unieke kans om betaalbaar te wonen in een uiterst rustig en kindvriendelijk dorp, terwijl de zee nooit ver weg is. De bouw van maar liefst 41 woningen zal zeker en vast een nieuwe wind laten waaien door het dorp en handelszaken weer laten opbloeien.  De lokale middenstand reageert in elk geval zeer enthousiast op dit project.   Verder heeft dit project nog een paar troeven, zoals de keuze tussen strak en modern of typisch Zwankendamse rustiek, waardoor een brede doelgroep bereikt kan worden…

Slimme locatie

Geen enkele last van de kustdrukte, maar wel de mogelijkheid om op een mooie dag op de fiets te springen en langs de mooie polders naar zee te rijden: Zwankendamme ligt op wandelafstand van Lissewege,  amper 3 km van Zeebrugge, 5 km van Blankenberge en 12 km van Knokke-Heist. Om extra te shoppen en cultuur op te snuiven is ook Brugge heel dichtbij (12 km).

 

Kindvriendelijke omgeving

De leefomgeving wordt helemaal aangepast aan de jongste nieuwkomers.  Durabrik investeert samen met de gemeente in de aanleg van een basketplein, een volledig vernieuwd speelplein en verkeersluwe straten dankzij gegroepeerde garages: deze verkaveling zet alles op alles, zodat kinderen veilig kunnen spelen en opgroeien met elkaar. De buurt heeft ook een kleuterschool en er loopt een fietspad helemaal naar de lagere school in Lissewege.

 

Uitstekende mobiliteit

Bewoners zijn in een mum van tijd onderweg: via een pad te voet naar de dorpskern, of met de bus want die stopt aan de kerk vlakbij de verkaveling. Fietsen is ook ideaal dankzij het fietspad naar het station van Lissewege, het jaagpad langs het kanaal en de speciale routes tot aan de kust. En dankzij de nieuwe brug over het spoor kunnen ze met de wagen de perfecte aansluiting maken met de expresweg E403, de gloednieuwe A11 en de Kustbaan. 

 

Unieke stijlkeuze

Strak en modern of karaktervolle Zwankendamse rustiek? In de eerste fase worden woningen gebouwd met een sobere, maar sterke architectuur,  en in de tweede en derde fase woning met typische rustieke kleurschakeringen en speklagen.  Sowieso wordt ingezet op wooncomfort, zoals een ruime woonkamer, open keuken met berging en direct contact met de tuin op de benedenverdieping, 3 slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet boven en een bruikbare zolderruimte. Voor de auto is er keuze tussen een inpandige garage, een carport of een garagebox vlakbij de woning.

 

Architect Pol Jonckheere vat het als volgt samen:

‘Het project sluit mooi aan bij de dorpskern van Zwankendamme. De architectuur past bij de bestaande bebouwing in de omgeving met elementen van de charmante arbeiderswoningen aan de Lisseweegse Steenweg, zoals de sympathieke afdakjes en de houten dakoversteek. Bovendien hebben we ook bij de inrichting van de verkaveling veel aandacht besteed aan rust en gezelligheid met twee verkeersarme woon-speelstraten die samen met het nieuwe en het bestaande speelplein voor een oase van groen en rust zorgen.’

Durabrik - Zwankendamme
Durabrik - Zwankendamme
Durabrik - Zwankendamme
Durabrik - Zwankendamme
Durabrik - Zwankendamme
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency