Zwankendamme: in alle rust wonen tussen Brugge en de kust

De nieuwe site van Durabrik in Zwankendamme creëert de unieke kans om betaalbaar te wonen in een uiterst rustig en kindvriendelijk dorp, terwijl de zee nooit ver weg is. De bouw van maar liefst 41 woningen zal zeker en vast een nieuwe wind laten waaien door het dorp en handelszaken weer laten opbloeien.  De lokale middenstand reageert in elk geval zeer enthousiast op dit project.   Verder heeft dit project nog een paar troeven, zoals de keuze tussen strak en modern of typisch Zwankendamse rustiek, waardoor een brede doelgroep bereikt kan worden…

Slimme locatie

Geen enkele last van de kustdrukte, maar wel de mogelijkheid om op een mooie dag op de fiets te springen en langs de mooie polders naar zee te rijden: Zwankendamme ligt op wandelafstand van Lissewege,  amper 3 km van Zeebrugge, 5 km van Blankenberge en 12 km van Knokke-Heist. Om extra te shoppen en cultuur op te snuiven is ook Brugge heel dichtbij (12 km).

 

Kindvriendelijke omgeving

De leefomgeving wordt helemaal aangepast aan de jongste nieuwkomers.  Durabrik investeert samen met de gemeente in de aanleg van een basketplein, een volledig vernieuwd speelplein en verkeersluwe straten dankzij gegroepeerde garages: deze verkaveling zet alles op alles, zodat kinderen veilig kunnen spelen en opgroeien met elkaar. De buurt heeft ook een kleuterschool en er loopt een fietspad helemaal naar de lagere school in Lissewege.

 

Uitstekende mobiliteit

Bewoners zijn in een mum van tijd onderweg: via een pad te voet naar de dorpskern, of met de bus want die stopt aan de kerk vlakbij de verkaveling. Fietsen is ook ideaal dankzij het fietspad naar het station van Lissewege, het jaagpad langs het kanaal en de speciale routes tot aan de kust. En dankzij de nieuwe brug over het spoor kunnen ze met de wagen de perfecte aansluiting maken met de expresweg E403, de gloednieuwe A11 en de Kustbaan. 

 

Unieke stijlkeuze

Strak en modern of karaktervolle Zwankendamse rustiek? In de eerste fase worden woningen gebouwd met een sobere, maar sterke architectuur,  en in de tweede en derde fase woning met typische rustieke kleurschakeringen en speklagen.  Sowieso wordt ingezet op wooncomfort, zoals een ruime woonkamer, open keuken met berging en direct contact met de tuin op de benedenverdieping, 3 slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet boven en een bruikbare zolderruimte. Voor de auto is er keuze tussen een inpandige garage, een carport of een garagebox vlakbij de woning.

 

Architect Pol Jonckheere vat het als volgt samen:

‘Het project sluit mooi aan bij de dorpskern van Zwankendamme. De architectuur past bij de bestaande bebouwing in de omgeving met elementen van de charmante arbeiderswoningen aan de Lisseweegse Steenweg, zoals de sympathieke afdakjes en de houten dakoversteek. Bovendien hebben we ook bij de inrichting van de verkaveling veel aandacht besteed aan rust en gezelligheid met twee verkeersarme woon-speelstraten die samen met het nieuwe en het bestaande speelplein voor een oase van groen en rust zorgen.’

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen