Woonproject Scheldehof in Destelbergen:

Durabrik + Ivago = slimme afvalophaling in een slimme buurt

Bouwen en maatschappelijk engagement gaan bij bouwbedrijf Durabrik hand in hand. Nieuwe woonsites moeten voor Durabrik voldoen aan heel wat duurzaamheidseisen.  Kan men zich vlot verplaatsen? Is er voldoende aandacht voor collectief groen? Zijn de gebruikte bouwmaterialen milieuvriendelijk? Voldoen de woningen aan de nieuwe energie-eisen? Allemaal belangrijke elementen die de toekomstige impact van de site op het milieu bepalen.  De 200 eigentijdse woningen van het nieuwbouwproject Scheldehof in Destelbergen presenteren een energiepeil dat lager ligt dan wettelijk verplicht.  En dankzij een samenwerking met IVAGO komt er met één centraal afvalsorteerpunt een duurzaam alternatief voor huisvuilophaling in de wijk.

Het project vlakbij de Scheldedijk biedt een divers aanbod strakke en moderne woningen met 3 tot 4 slaapkamers en een ruime tuin. Dat het slim wonen is in dit nieuwbouwproject bewijst het energiepeil (lager dan E54) wat in de toekomst een lage woonkost garandeert. Het gebruik van kwaliteitsvolle bouwmaterialen en -technieken zorgt bovendien voor optimaal wooncomfort. Gent ligt op fietsafstand en via de R4 is vlot woon-werkverkeer verzekerd. Daarnaast zorgt de samenwerking van Durabrik met IVAGO voor een primeur in de afvalophaling op haar woonerven: één centraal afvalsorteerpunt als duurzame oplossing voor het ophalen en sorteren van huisvuil.

 

Waarom kiest Durabrik voor één centraal afvalsorteerpunt?

Deze manier van afvalverwerking heeft voor de (toekomstige) bewoners van de wijk heel wat voordelen. Ze hebben geen aparte afvalcontainers meer nodig. Er hoeft geen vuilniswagen meer door de wijk te rijden en er is absoluut geen geurhinder meer. Bovendien kunnen ze hun afval elke dag van de week tussen 6 uur en 22 uur kwijt in de containers. Het afvalsorteerpunt wordt meteen ook een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners waardoor het sociaal contact wordt versterkt. Bovendien leren kinderen van jongs af aan goed sorteren.

Deze voordelen passen in de visie van Durabrik om de leefbaarheid van een volledige wijk én een groene toekomst voor de volgende generaties te garanderen.

 

Hoe werkt een duurzaam afvalsorteerpunt?

Op een centraal punt in de verkaveling plaatst IVAGO onder de grond verschillende afvalcontainers met bovengrondse inwerpzuilen voor elk van de vijf soorten huishoudelijk afval: restafval, pmd, glas, gft en papier en karton. Bewoners kunnen hun afval elke dag van de week tussen 6 uur en 22 uur kwijt in de containers. Met een persoonlijk IVAGO-pasje krijgen ze toegang tot de zuilen en een centraal systeem registreert alles. De betaling verloopt vervolgens via een persoonlijke IVAGO-rekening. Elke ondergrondse container is uitgerust met elektronica die aangeeft wanneer hij bijna vol zit, zodat IVAGO het sein krijgt om hem leeg te maken met behulp van een speciale kraanwagen. Dankzij het geautomatiseerde systeem gebeurt de ophaling in functie van de behoefte en rijden er minder vuilniswagens door de straten. Bovendien is het afval meteen op de correcte manier gescheiden met behulp van de duidelijke aanwijzingen op de inwerpzuilen van de afvalcontainers. Voordelen die duidelijk passen in de visie van Durabrik om de leefbaarheid van een volledige wijk én een groene toekomst voor de volgende generaties te garanderen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Neem contact op met

Landegemstraat, 10 9031 Drongen

09 280 60 60

www.durabrik.be