Wonen in’t (groener) dan groen...

Durabrik start bouw van 40 appartementen met gemeenschappelijke groenzone in Halle

Donderdag 17 september 2015 — Vlakbij Brussel en tegelijkertijd aan de rand van het prachtige Hallerbos, midden in de rustgevende natuur van de Zennevallei: Durabrik koos niet voor niets de stad Halle uit voor de gloednieuwe verkaveling Zavelkop. Na de bouw van 15 ultramoderne woningen eerder dit jaar, is Durabrik nu ook gestart met de bouw van 40 stijlvolle appartementen en zowel de perfecte ligging als een rits andere, bijzonder groene, pluspunten maken van het project een groot succes!

Verstandig wonen

Zoals altijd geldt het motto ‘Een slim huis in een slimme buurt’ voor Durabrik. De onderneming zet ook in de verkaveling Zavelkop haar meest ecologische beentje voor door het energiepeil van de woningen en appartementen nog beter af te leveren dan wettelijk verplicht (energiepeil E54). En de keuze van de ligging is voor een hedendaags gezin ook bijzonder verstandig: met in de directe omgeving scholen, sportcentra, winkels, bushaltes en een station, en dat op een boogscheut van Brussel. Amper 15 minuutjes duurt het om met de trein van deze rustige, natuurrijke rand naar de hoofdstad te reizen.

 

Wonen in’t groen

De absolute bonus bij dit project: niet één, maar twee tuinen! Alle woningen en appartementen op de benedenverdieping hebben een zuidgerichte tuin waar je als bewoner maximaal plezier aan beleeft dankzij de grote, uiterst moderne raampartijen. De appartementen op de hogere verdiepingen hebben zo trouwens een prachtig uitzicht over de groene omgeving van op hun eveneens zuidgeoriënteerde terras. Maar de kers op de taart is de grote, gemeenschappelijke groenzone achter de privétuinen.

Tuinarchitect Heidi Van Damme (Groener) formuleert het als volgt: ‘Dit park in zakformaat is exclusief toegankelijk voor alle bewoners en op maat van jong en oud. Door de verschillende zones slingert een centraal pad met uitnodigende zitbanken, tussen een mix van vaste planten en siergrassen. Hier ravotten kinderen samen naar hartelust op de speelweide en slaan volwassenen rustig een praatje met de buren in één van de moestuintjes of in de boomgaard.’

 

 

 

Durabrik Zavelkop Halle
Durabrik Zavelkop Halle
Durabrik Zavelkop Halle
Durabrik Zavelkop Halle
Durabrik Zavelkop Halle