Wonen in’t (groener) dan groen...

Durabrik start bouw van 40 appartementen met gemeenschappelijke groenzone in Halle

Vlakbij Brussel en tegelijkertijd aan de rand van het prachtige Hallerbos, midden in de rustgevende natuur van de Zennevallei: Durabrik koos niet voor niets de stad Halle uit voor de gloednieuwe verkaveling Zavelkop. Na de bouw van 15 ultramoderne woningen eerder dit jaar, is Durabrik nu ook gestart met de bouw van 40 stijlvolle appartementen en zowel de perfecte ligging als een rits andere, bijzonder groene, pluspunten maken van het project een groot succes!

Verstandig wonen

Zoals altijd geldt het motto ‘Een slim huis in een slimme buurt’ voor Durabrik. De onderneming zet ook in de verkaveling Zavelkop haar meest ecologische beentje voor door het energiepeil van de woningen en appartementen nog beter af te leveren dan wettelijk verplicht (energiepeil E54). En de keuze van de ligging is voor een hedendaags gezin ook bijzonder verstandig: met in de directe omgeving scholen, sportcentra, winkels, bushaltes en een station, en dat op een boogscheut van Brussel. Amper 15 minuutjes duurt het om met de trein van deze rustige, natuurrijke rand naar de hoofdstad te reizen.

 

Wonen in’t groen

De absolute bonus bij dit project: niet één, maar twee tuinen! Alle woningen en appartementen op de benedenverdieping hebben een zuidgerichte tuin waar je als bewoner maximaal plezier aan beleeft dankzij de grote, uiterst moderne raampartijen. De appartementen op de hogere verdiepingen hebben zo trouwens een prachtig uitzicht over de groene omgeving van op hun eveneens zuidgeoriënteerde terras. Maar de kers op de taart is de grote, gemeenschappelijke groenzone achter de privétuinen.

Tuinarchitect Heidi Van Damme (Groener) formuleert het als volgt: ‘Dit park in zakformaat is exclusief toegankelijk voor alle bewoners en op maat van jong en oud. Door de verschillende zones slingert een centraal pad met uitnodigende zitbanken, tussen een mix van vaste planten en siergrassen. Hier ravotten kinderen samen naar hartelust op de speelweide en slaan volwassenen rustig een praatje met de buren in één van de moestuintjes of in de boomgaard.’

 

 

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen