Wonen anno 2018

Retro is hip, maar een huis heb je toch liefst aangepast aan het heden én liefst ook aan de toekomst. Op zondag 22 april stelt Durabrik 11 kijkwoningen en – appartementen open voor het grote publiek. Tijdens deze editie van de Nieuwbouwzondag kan je met je eigen ogen zien hoe een huis er anno 2018 zou moeten uitzien.

Net dat is een van de sterktes van Durabrik. De bouwfirma bouwt woningen die klaar zijn voor de toekomst. Op vlak van duurzaamheid bijvoorbeeld, scoren de Durabrik woningen heel goed. Elke woning heeft een beschermende buitenschil waardoor ze zelfs zonder bijkomende technieken vlot de energienorm halen.  Het bouwbedrijf trekt die lijn van duurzaamheid ook door op verkaverlingsniveau.  De grote ondergrondse afvalcontainers in Destelbergen zijn daar een goed voorbeeld van. Met een badge kunnen bewoners hun afval heel eenvoudig kwijt in deze containers. Niet alleen handig, het brengt ook een stukje rust want dankzij de gemeenschappelijke containers rijden er natuurlijk geen vuilniswagens door de verkaveling.

 

Ook naar ruimte toe denkt Durabrik creatief mee.  Het bouwbedrijf slaagt erin om de bewoonbare oppervlakte optimaal te benutten  tot zelfs 5 slaapkamers, perfect voor een nieuw samengesteld gezin. In Rotselaar en Destelbergen ontwikkelden ze ‘gestapeld wonen’ waarbij er beneden een tuinwoning werd voorzien met daarboven een terraswoning. Een aangename combinatie voor jong en oud.

 

Dit zijn de 11 woningen van Durabrik die je op zondag 22 april kan bezichtigen:

 

Inschrijven kan via https://durabrik.be/nl/evenementen/nieuwbouwzondag-6

 

Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen