Welzijnsschakel Onderonsje Zwankendamme ontvangt allereerste cheque van 1000 euro in het kader van de Durabrik-actie “een hart voor mensen”

Maandag 19 september 2016 — Een plek creëren waar het altijd heerlijk thuiskomen is: dat is waar Durabrik voor staat. Al 50 jaar lang! Als waardengedreven onderneming hecht Durabrik bijzonder veel belang aan maatschappelijk engagement. Tijdens dit feestjaar lanceert Durabrik de actie ‘een hart voor mensen’ en schenkt het bouwbedrijf € 1000 aan een goed doel in elke gemeente waar een nieuw project gestart wordt. 

Zo ook in Zwankendamme, waar Durabrik een nieuwbouwproject uit de grond stampt met 41 woningen in een bijzonder geslaagde mix van modern en klassiek.  Uit de geselecteerde projecten kozen de inwoners van de gemeente via een poll hun favoriete goede doel: “Welzijnsschakel Onderonsje Zwankendamme”, een organisatie die de strijd aangaat tegen armoede en uitsluiting in de regio, kreeg het meeste stemmen achter zijn naam. 

 

Claudia Callens, Directeur BU Gronden Durabrik, vertelt enthousiast: “Wij steunen elk jaar meerdere goede doelen, maar tijdens ons feestjaar organiseren wij daarbovenop nog de actie ‘een hart voor mensen’.  Wij schenken 1000€ voor een goed doel in elke gemeente waar Durabrik dit jaar een nieuw project start. Op die manier schenken wij een stukje engagement terug. Niet omdat het moet, maar wel omdat het juist voelt.”

 

Bernadette Mistiaen, Welzijnsschakel Onderonsje Zwankendamme is trots: “Wij zijn bijzonder blij dat net de inwoners van Zwankendamme onze vereniging een warm hart toedragen.  Wij werken al jaren aan de integratie van armen in onze gemeenschap. En dankzij de bijdrage van Durabrik zullen wij dit jaar weer heel wat mensen een gezellig onderonsje kunnen bieden.!”.  

 

Van links naar rechts - Claudia Callens - Directeur BU Gronden Durabrik, Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting en Bernadette Mistiaen, Welzijnsschakel Onderonsje Zwankendamme
Van links naar rechts - Claudia Callens - Directeur BU Gronden Durabrik, Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting en Bernadette Mistiaen, Welzijnsschakel Onderonsje Zwankendamme