VZW Home Thaleia uit de Pinte ontvangt cheque van 1000 euro

in het kader van de Durabrik actie "Een hart voor mensen"

Een plek creëren waar het altijd heerlijk thuiskomen is: dat is waar Durabrik voor staat. Al meer dan 50 jaar lang! Als waardengedreven onderneming hecht Durabrik bijzonder veel belang aan maatschappelijk engagement. Met de actie ‘een hart voor mensen’ schenkt het bouwbedrijf € 1000 aan een goed doel in elke gemeente waar een nieuw project gestart wordt.

Zo ook in de Bommelhoek in De Pinte, waar Durabrik een project uit de grond stampt met moderne nieuwbouw woningen. Daar zet het bouwbedrijf de vzw Home Thaleia in de bloemetjes voor hun tomeloze inzet om volwassenen  met verstandelijke en soms ook motorische beperkingen de kans te bieden toch zelfstandig te wonen.

Claudia Callens, Directeur BU Gronden Durabrik, vertelt enthousiast: “Wij steunen elk jaar meerdere goede doelen.  Met de actie ‘een hart voor mensen’ geven we 1000 € aan een goed doel in elke gemeente waar Durabrik  een nieuw project start. Op die manier schenken wij een stukje engagement terug. Niet omdat het moet, maar wel omdat het juist voelt.”

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen