Unicum tijdens 28ste HRM Night: de prijs voor beste CEO gaat naar een Council van CEO's

Vrijdag 31 maart 2017 —  

Tijdens de jaarlijkse HRM Night van People Sphere op donderdag 30 maart 2017 werd Kristian Vandenhoudt (Atlas Copco) HR manager van het jaar©, kreeg Xavier Delcoigne (Cofidis) de Young talent of the year© award en ging de prijs voor het beste HR team© naar CHR la Citadelle.

Sinds 2013 zet People Sphere een extra categorie in de bloemetjes: CEO of the year©. De winnaar wordt verkozen door een jury, samengesteld uit vorige HR managers of the Year©. Deze award beloont een CEO die het HR beleid zelf ook mee ondersteunt en uitdraagt.

Dit jaar viel niet 1 CEO in de prijzen maar ging de award naar een groep van 6 CEO’s, die samen een verdiepend netwerk vormen waarin ze niet alleen ervaring, maar ook heel persoonlijke thema’s met elkaar delen. De 6 koppige CEO council bestaat uit Joost Callens (Durabrik), Bart Claes (JBC), Frans Colruyt (Colruyt), Mathi Gijbels (Mathieu Gijbels), Toon Bossuyt (Boss Paints) en Wouter Torfs (Schoenen Torfs).

Deze CEO Council kwam al in 2008 tot stand onder begeleiding van de opleidingsorganisatie Quinx. De CEO's komen meerdere keren per jaar 2 dagen samen en delen als echte soulmates, zonder taboes, de dagelijkse zorgen en problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Allemaal werken ze in een familiale organisatiestructuur en delen ze hun passie voor kwetsbaar en authentiek leiderschap. Hun bedrijven kenmerken zich door een waardegedreven en mensgerichte bedrijfscultuur met een sterke langetermijnvisie. Een werkomgeving waar een onderscheidend HR-beleid perfect kan aarden. Een aanpak die tijdens het grootste HR-event van het jaar werd beloond met de felbegeerde titel van CEO of the Year©.

Dorien Verté Communicatie Medewerker at Durabrik