Unicum tijdens 28ste HRM Night: de prijs voor beste CEO gaat naar een Council van CEO's

 

Tijdens de jaarlijkse HRM Night van People Sphere op donderdag 30 maart 2017 werd Kristian Vandenhoudt (Atlas Copco) HR manager van het jaar©, kreeg Xavier Delcoigne (Cofidis) de Young talent of the year© award en ging de prijs voor het beste HR team© naar CHR la Citadelle.

Sinds 2013 zet People Sphere een extra categorie in de bloemetjes: CEO of the year©. De winnaar wordt verkozen door een jury, samengesteld uit vorige HR managers of the Year©. Deze award beloont een CEO die het HR beleid zelf ook mee ondersteunt en uitdraagt.

Dit jaar viel niet 1 CEO in de prijzen maar ging de award naar een groep van 6 CEO’s, die samen een verdiepend netwerk vormen waarin ze niet alleen ervaring, maar ook heel persoonlijke thema’s met elkaar delen. De 6 koppige CEO council bestaat uit Joost Callens (Durabrik), Bart Claes (JBC), Frans Colruyt (Colruyt), Mathi Gijbels (Mathieu Gijbels), Toon Bossuyt (Boss Paints) en Wouter Torfs (Schoenen Torfs).

Deze CEO Council kwam al in 2008 tot stand onder begeleiding van de opleidingsorganisatie Quinx. De CEO's komen meerdere keren per jaar 2 dagen samen en delen als echte soulmates, zonder taboes, de dagelijkse zorgen en problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Allemaal werken ze in een familiale organisatiestructuur en delen ze hun passie voor kwetsbaar en authentiek leiderschap. Hun bedrijven kenmerken zich door een waardegedreven en mensgerichte bedrijfscultuur met een sterke langetermijnvisie. Een werkomgeving waar een onderscheidend HR-beleid perfect kan aarden. Een aanpak die tijdens het grootste HR-event van het jaar werd beloond met de felbegeerde titel van CEO of the Year©.

Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen