Uitbreiding verkaveling Gansakker Geel

Uitbreiding verkaveling Gansakker Geel

Durabrik bouwt 8 nieuwe woningen in de Gansakker te Geel.

Deze 8 energiezuinige woningen zijn een uitbreiding van de bestaande verkaveling. Een perfecte isolatie en de duurzame materialen zorgen voor een aangenaam leefcomfort.  Elk van deze huizen heeft een tuin die achteraan grenst aan een groenzone waardoor de privacy optimaal is. De verschillende gevelsteenkleuren zorgen voor een strakke look en feel. Het daglicht kan overal binnen dankzij de slimme architectuur

Architect Kathleen Raemen vertelt : “ Je geniet volop van het licht en de ruimte in je woning. Vanuit je woonkamer heb je zowel zicht op de tuin als op de straat.“

Enkele feiten op een rij:

  • 8 woningen
  • 2 HOB en 6 GB
  • Architect: Kathleen Raemen
  • Garage of autostaanplaats
  • 3 slaapkamers + zolder (met optioneel 4e slaapkamer)
  • Dichtbij centrum en uitvalswegen
  • Energiezuinig

De woningen worden gebouwd in samenwerking met IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen). Zij bevorderen het betaalbaar wonen. Concreet betekent dit voor dit project dat de bouwgronden worden verkocht aan 80% van de geschatte marktwaarde. Aan de verkoop zijn dan ook enkele voorwaarden verbonden.  

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen