"Kijk je ogen uit" op de Durabrik-werven op zondag 31 mei tijdens Open Wervendag te Schelle!

En ontdek hedendaagse en energiezuinige architectuur op unieke locaties.

 

Op zondag 31 mei 2015 vindt de 9de editie van Open Wervendag plaats met als thema ‘Kijk je ogen uit’. Dit initiatief van de Confederatie Bouw geeft iedereen de kans om zelf te ontdekken hoe vernieuwend en boeiend de bouw is. Ook toonaangevend bouwbedrijf Durabrik stelt op 31 mei zijn werven open voor het grote publiek om het kennis te laten maken met het Durabrik concept: slimme hedendaagse architectuur met oog voor comfort en energiezuinigheid. De projecten situeren zich steeds op unieke locaties die zich kenmerken door een vlotte mobiliteit en rustige groene omgevingen. ‘Een slim huis in een slimme buurt’, zo vat bouwbedrijf Durabrik immers alle hedendaagse woon- en leefbehoeften samen. Tijdens Open Wervendag toont Durabrik een bijzonder project in Schelle. 

Residentie Scaldis in het centrum van Schelle bevat elf appartementen, twee penthouses en twee handelszaken. Het gebouw op mensenmaat past perfect in zijn directe omgeving en ligt uiterst centraal, maar toch rustig, in een opgewaardeerde buurt. De mooie grote terrassen bieden veel privacy, wat uitzonderlijk is voor flats in het centrum. Door een hedendaagse indeling, zijn ze geschikt voor zowel klassieke als moderne inrichting naar ieders smaak.  In het kijkappartement in opbouw kan je alvast ontdekken hoe groot de verschillende ruimtes zijn en hoe je jouw toekomstig appartement kan inrichten.

 

Tijdens Open Wervendag zijn er ook Durabrik-projecten in Gent, Merelbeke, Destelbergen, Halle, Aalst, Mortsel, Kieldrecht en Boortmeerbeek te bezoeken.

Gent Hogeweg - nieuwbouwproject Zeemanstuin

Op de site van Zeemanstuin vind je 32 passiefhuizen en 21 lage-energiewoningen, waarvan in 1e fase 10 woningen te koop zijn. De site is rustig gelegen, op een boogscheut van Gent centrum en vanuit ieder huis kan je genieten van het zicht op het park, het kloppende hart van het project. Elk huis beschikt ook over andere architecturale accenten en krijgt daardoor een eigen identiteit. Bij het ontwerp besteedt Durabrik veel aandacht aan de keuze van kwalitatieve bouwmaterialen, een optimaal ruimtegebruik en betaalbare leefkwaliteit,  Met compacte vormen en efficiënt materiaal- en energiegebruik wil het bedrijf het energiepeil van de woningen ook zo laag mogelijk houden.

Nieuwbouwproject Merelbeke

Het project in Merelbeke bevindt zich in een jonge wijk in de groene rand van Merelbeke, op een boogscheut van Gent. De strakke, moderne woningen zijn uitstekend ingedeeld en bevinden zich in een rustige en groene omgeving. Door te werken met kwaliteitsvolle materialen, is de energiezuinigheid hoog en de woonkost laag. Er is een gemakkelijke aansluiting met E17, E40 en R4 wat zorgt voor een vlotte mobiliteit.

Woonprojecten in Destelbergen

Het woonproject in Destelbergen is een bouwkundig pareltje dat een opwaardering van de omgeving betekent. Het project is architecturaal hoogstaand en energiezuinig. Bovendien is het ook vlakbij de stad, in een groene omgeving en mobiliteitsvriendelijk. En last but not least genieten heel wat wooneenheden van een uniek zicht op de Scheldedijk en hebben bewoners rechtstreeks toegang tot wandel- en fietspaden. Deze troeven maken van dit nieuwbouwproject, dat Durabrik samen met de gemeente Destelbergen met veel visie uittekende, een uniek verhaal.

Er is keuze uit woningen en twee residenties met appartementen en penthouses in een strakke, moderne stijl. Iedere wooneenheid beschikt over een ondergrondse parking. Voor het project Scheldehof en Scala werd gekozen voor een uiterst beschermende ‘schil’ waardoor de wooneenheden een energiepeil lager dan E54 halen. En zo scoren ze dus beter dan de wettelijke norm.

Halle

Het woonproject in Halle staat voor wonen in stijl.  De woningen en appartementen genieten van een mooie zuid georiënteerde tuin met extra private groenzone en ondergrondse garages/parkings. 

Scholen, winkels, het stadscentrum en treinstation bevinden zich op wandel- en fietsafstand. Halle is niet alleen een gezellige woonstad, het ligt ook op slechts 25 km van Brussel en beschikt over een vlotte verbinding met de grootstad. Zo ben je met de trein op 15 minuten in hartje Brussel.  De buurt is rustig en aangenaam. En daar kan volop van genoten worden: op het zuid georiënteerde leefterras, in de eigen tuin én in de gemeenschappelijke tuin, die via een poortje achteraan de eigen percelen exclusief voor de bewoners toegankelijk is. De woningen en villaresidenties/penthouses zijn gebouwd in een moderne, strakke stijl en dankzij de beschermende ‘schil’ halen ze een energiepeil van E54.

Aalst

Villaresidentie 'du Parc' bevindt zich in een mooie groene villawijk en biedt ruime appartementen aan met ondergrondse parkeerboxen. De speelse architectuur van deze residentie sluit perfect aan bij de groene omgeving met een uniek park boordevol prachtige oude bomen waarvan kan genoten worden vanop het ruime leefterras. De appartementen zijn uitstekend gelegen; er is een bushalte en winkel vlakbij en je hebt er een optimale verbinding met de E40.

Mortsel appartementen

Residentie Parkhof in Mortsel telt 27 appartementen in tijdloze stijl en twee ruime handelszaken. Ideaal voor singles, jonge gezinnen en senioren die graag wat dichter bij de stad gaan wonen: er is voor elk wat wils. Ook voor investeerders zijn deze trendy, goed gelegen appartementen een buitenkans. Met een mooie parktuin bevindt deze residentie zich bovendien in een unieke groene oase in de stad, centraal gelegen, vlakbij de winkelstraten van Mortsel. Met een tramhalte voor de deur en bushalte op 100 meter is er ook een vlotte verbinding met Antwerpen.

Kijkwoning Kieldrecht

Het woonproject van bouwbedrijf Durabrik aan de Kastanjelaan biedt een woonoplossing naar ieders smaak met een mix van hedendaagse en landelijke architectuur. Bij de ontwikkeling van het project ging er veel aandacht naar comfort, groen en mobiliteit. De energiezuinige woningen situeren zich vlakbij de dorpskern van Kieldrecht, een havengrensdorp met heel wat troeven, en zijn een ideale uitvalbasis richting Antwerpen en Sint-Niklaas. Op wandelafstand van de verkaveling sta je in het prachtige natuurgebied de Grote Geule. Elke woning is voorzien van een volledig ingerichte keuken en badkamer, 3 slaapkamers en een garage of carport. In de kijkwoning laat Durabrik je graag ontdekken hoe jouw woning er binnenkort zou kunnen uitzien.

Boortmeerbeek

In het rustig en landelijk gelegen Boortmeerbeek heeft Durabrik maar liefst 3 projecten. De woningen in de Heikestraat hebben  een klassieke maar klassevolle architectuur, en een hoogwaardige afwerking. Wie interesse heeft, zal wel snel moeten reageren want er is nog slechts één woning te koop.  Nieuw in het aanbod zijn de verkavelingen in de Heihoekweg en de Kouter in Hever, een deelgemeente van Boortmeerbeek. In de Heihoekweg kan je kiezen voor een halfopen of gesloten woning in een tijdloze stijl. Bepaal je liever zelf de architectuur van je woning, dan kan je ook opteren voor één van de loten voor een open bebouwing. Deze kindvriendelijke verkaveling ligt op een paar stappen van de pittoreske Muizenvaart waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Een beetje verderop in de Kouter bouwt Durabrik zowel landelijke als moderne driegevelwoningen. Naar het station van Hever is het slechts 5 minuutjes stappen. De 3 verkavelingen in Boortmeerbeek genieten sowieso van een uitstekende centrale ligging vlakbij Mechelen, Brussel en Leuven, ideaal voor het woon-werkverkeer.

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen