Persbericht Durabrik Moerbeke - Waas

Moerbeke-Waas: lichtovergoten energiezuinige woningen in de unieke Wase natuur

Het decor: Moerbeke-Waas, de rustige Wase gemeente vlakbij de Nederlandse grens, met zijn charmante landelijke omgeving van polders en bossen. Middenin deze veelzijdige natuur biedt Durabrik 10 energiezuinige moderne woningen – waarvan reeds drie woningen verkocht – met opvallend veel lichtinval.

Inrichting naar eigen keuze

Architect Koen Van Parys: ‘Samen vormen de woningen in de Fazantenlaan een geheel, terwijl de afwisseling van bepleistering, bakstenen en hout in de gevels voor interessante details en afwisseling zorgt . De horizontale en verticale lijnen houden mekaar in evenwicht en de ramen zorgen voor ritmiek. De slimme indeling van ramen met zicht op de tuin én hoekramen zorgt bovendien voor extra veel licht in alle huizen.’

Alle ruimtes worden optimaal benut; beneden kom je binnen via de inkom met trap, toilet en vestiaire. Verder vind je op het gelijkvloers de zit- en eethoek met open keuken. Je kan kiezen voor een inpandige garage met extra berging, of meer leefruimte en een carport. Boven heb je 3 slaapkamers, een badkamer, een berging en een apart toilet. De vaste trap leidt naar de zolder waar je naar wens 2 extra kamers kan inrichten, zoals een speelruimte voor de kinderen en een logeerkamer.  De inrichting kiezen de kopers volgens hun eigen wensen en smaak. 

Oase van licht en groen in een verkeersluwe straat

De woningen in de Fazantenlaan zijn een prima uitvalsbasis voor jonge gezinnen. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de verkeersluwe straat en het is heerlijk wandelen en fietsen in het veelzijdige Land van Waas met het provinciaal domein Puyenbroeck op een boogscheut verwijderd. Ook het stadscentrum met scholen en handelszaken ligt kortbij, net als de verbinding met de E34 voor een vlot woon-werkverkeer naar Antwerpen en Gent. De onderhoudsvriendelijke materialen en goedgekozen technieken zoals vloerverwarming, in samenwerking met EcoPuur, maken de woningen stuk voor stuk betaalbaar, energiezuinig en duurzaam. Het ventilatiesysteem type D en de  beschermende buitenschil zorgen voor een E-peil tussen 36 en 39 een pak lager dan het wettelijk verplichte E-peil 50.

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen