Persbericht Durabrik Moerbeke - Waas

Moerbeke-Waas: lichtovergoten energiezuinige woningen in de unieke Wase natuur

Maandag 16 oktober 2017 — Het decor: Moerbeke-Waas, de rustige Wase gemeente vlakbij de Nederlandse grens, met zijn charmante landelijke omgeving van polders en bossen. Middenin deze veelzijdige natuur biedt Durabrik 10 energiezuinige moderne woningen – waarvan reeds drie woningen verkocht – met opvallend veel lichtinval.

Inrichting naar eigen keuze

Architect Koen Van Parys: ‘Samen vormen de woningen in de Fazantenlaan een geheel, terwijl de afwisseling van bepleistering, bakstenen en hout in de gevels voor interessante details en afwisseling zorgt . De horizontale en verticale lijnen houden mekaar in evenwicht en de ramen zorgen voor ritmiek. De slimme indeling van ramen met zicht op de tuin én hoekramen zorgt bovendien voor extra veel licht in alle huizen.’

Alle ruimtes worden optimaal benut; beneden kom je binnen via de inkom met trap, toilet en vestiaire. Verder vind je op het gelijkvloers de zit- en eethoek met open keuken. Je kan kiezen voor een inpandige garage met extra berging, of meer leefruimte en een carport. Boven heb je 3 slaapkamers, een badkamer, een berging en een apart toilet. De vaste trap leidt naar de zolder waar je naar wens 2 extra kamers kan inrichten, zoals een speelruimte voor de kinderen en een logeerkamer.  De inrichting kiezen de kopers volgens hun eigen wensen en smaak. 

Oase van licht en groen in een verkeersluwe straat

De woningen in de Fazantenlaan zijn een prima uitvalsbasis voor jonge gezinnen. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de verkeersluwe straat en het is heerlijk wandelen en fietsen in het veelzijdige Land van Waas met het provinciaal domein Puyenbroeck op een boogscheut verwijderd. Ook het stadscentrum met scholen en handelszaken ligt kortbij, net als de verbinding met de E34 voor een vlot woon-werkverkeer naar Antwerpen en Gent. De onderhoudsvriendelijke materialen en goedgekozen technieken zoals vloerverwarming, in samenwerking met EcoPuur, maken de woningen stuk voor stuk betaalbaar, energiezuinig en duurzaam. Het ventilatiesysteem type D en de  beschermende buitenschil zorgen voor een E-peil tussen 36 en 39 een pak lager dan het wettelijk verplichte E-peil 50.

 

Ann Ramaekers oSérieux! PR agency