Persbericht Durabrik Destelbergen

Project Scheldehof in Destelbergen breidt uit met unieke tuinappartementen en terraswoningen

In Destelbergen is Durabrik gestart met de uitbreiding van het succesvolle project Scheldehof. Tijdens de uitbreiding op de tweede fase pakt het bouwbedrijf uit met een uniek concept: hypermoderne gelijkvloerse tuinappartementen en de daarbovenop gebouwde terraswoningen. Deze laten je volop genieten van de rustgevende natuur rondom. 

Uniek ontwerp middenin het prachtige Scheldelandschap

‘Toen we het project in Destelbergen ontdekten, waren we meteen verkocht. De ligging in deze prachtige groene omgeving is perfect, net als structuur van de woning. Bovendien was er een echte klik met Durabrik, omwille van hun duidelijke en tegelijkertijd erg menselijke aanpak.’, aldus kersverse huiseigenaars Anke en Bert.  

Sinds juni zijn reeds 7 tuinappartementen en 1 terraswoning van de tweede fase van het project aan de Nijverheidsstraat verkocht. De 11 gelijkvloerse tuinappartementen hebben elk een private tuin en 2 slaapkamers. De 6 terraswoningen gebouwd bovenop de appartementen tellen 3 slaapkamers en beschikken over een ruim terras. Voor elke woonst is een carport en extra tuinberging voorzien. Prijzen starten vanaf € 275.500 (exclusief kosten).

Op en top duurzaamheid in een groene omgeving

Een extra troef is de extreem lage energiewaarde van alle units: dankzij de slimme bouwschil en een doordachte toepassing van hernieuwbare energie door middel van een lucht-water warmtepomp voorzien van actieve koeling en 10 zonnepanelen (270 Wp) behalen deze woningen een E-peil van 0 tot 15. Daarmee scoren ze beter dan de wettelijke verplichting (E-peil 50) en voldoen ze ruimschoots aan de BEN-doelstelling van 2020 (E-peil 30). Daarnaast heb je nog eens alles bij de hand. De mogelijkheden voor ontspanning en sport zijn talrijk en met de vele handelszaken in de buurt kan je de wagen makkelijk thuis laten. Bovendien fiets je langs de Scheldedijk makkelijk en veilig tot Gent-Dampoort. 

Benieuwd naar het project? Durabrik inspireert toekomstige bewoners graag over de mogelijkheden in het volledig ingerichte kijkappartement. 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen