Persbericht

8 leerlingen van LetsCo! ervaren de meerwaarde van inclusief werken.

Op dinsdagavond 21 juni ontvingen 8 jongeren met een beperking hun leerbewijs van “co-medewerker in een bedrijf” tijdens een officieel moment bij Durabrik in Drongen. Een mooi einde van een speciaal project dat op touw gezet werd in samenwerking met LetsCo! en waar de leerlingen uit het buitengewoon onderwijs de kans hebben gekregen om met de juiste begeleiding en ondersteuning een plek in een gewone werkomgeving te vinden.

Over LetsCo!

LetsCo! is een opleidingscentrum dat praktijkgerichte opleidingen aanbiedt voor jong volwassenen met een beperking.  Het betreft jongeren die niet in aanmerking komen voor het reguliere arbeidscircuit, maar die graag nieuwe vaardigheden willen leren om begeleid te kunnen werken.  In nauwe samenwerking met enkele bedrijven (oa. Durabrik, Torfs, Boss Paints, Euro Mousse, C&A ,Oxfam, Kunst academie Eeklo en de Kringwinkel)  heeft LetsCo! de leerlingen klaargestoomd voor een stage in een bedrijf.

Letsco! werd voor het project ondersteund door The Collective Fundation (= een gemeenschappelijk fonds opgericht door vier Vlaamse bedrijven in de schoot van de Koning Boudewijnstichting) waar Durabrik deel van uitmaakt.  Samen met schoenen Torfs, bouwbedrijf Gijbels en de ontwikkelingsorganisatie Quinx, biedt The Collective Fundation niet alleen financiële, maar ook inhoudelijke ondersteuning aan LetsCo!

 

De stage van Betül bij Durabrik

Durabrik was oefenplek voor de 8 jongeren tijdens de opleiding.  Nadien mocht Betül stage lopen aan het onthaal van Durabrik.  Ze fleurde de gangen op met inspirerende spreuken, ze hielp mee met het versturen van infobrochures, ze sorteerde de post,… Allemaal vaardigheden waar ze stuk voor stuk in uitblonk.

CEO Joost Callens, legt uit: ‘Dankzij de unieke combinatie van een opleiding én een stage krijgen deze jongeren de kans om zich professioneel te ontplooien.  Daarnaast is dit ook voor onze eigen medewerkers een uniek leermoment.  Zij hebben enorm veel voldoening en energie gekregen, dankzij de groei van Betül.  Voor de interne begeleiders werden leer-en feedbackmomenten voorzien, waarin ze over de bedrijven heen ervaringen konden delen.  De collega’s van Durabrik kijken alvast uit naar haar terugkomst in september!”

 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen