Persbericht

Durabrik wint 10de HR Ambassadeur Award

Tijdens het Gala van de Vlaamse HR Ambassadeur in de Ghelamco Arena te Gent, mocht Bie De Backer, HR directeur Durabrik, gisteren de 10de Vlaamse HR Ambassadeur Award in ontvangst nemen uit handen van eregast Herman Van Rompuy. De jury was unaniem: door zijn mensgerichte en innovatieve HR aanpak weet familiebedrijf Durabrik zich niet alleen te onderscheiden binnen de bouwsector, maar wordt het bedrijf ook erkend als een referentie binnen de hele HR wereld. De andere genomineerden waren Proximus, Barco en AZ Groenige Kortrijk.

Joost Callens, CEO Durabrik, licht toe: “Ik ben ontzettend fier op deze erkenning. Dat wij als familiale bouwonderneming de prestigieuze HR Ambassadeur award mogen ontvangen, sterkt me in mijn overtuiging dat de transformatie van Durabrik naar een waardengedreven organisatie, met een uitgesproken mensgerichte aanpak, voor 100% de juiste weg is. Maar het laten leven van onze waarden gebeurt uiteindelijk door alle Durabrik medewerkers zelf.  Dag in dag uit geven zij het beste van zichzelf.  Wij dragen deze overwinning dan ook graag op aan het hele Durabrik team!”

HR-directeur Bie De Backer vult aan: “Durabrik heeft het tot zijn missie gemaakt om niet alleen een thuis te bouwen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers. Een warme werkplek waar hard gewerkt wordt, maar waar iedereen ook de ruimte heeft om zichzelf volledig te ontplooien. Als werknemer én als mens. Samen met het volledige HR-team streef ik ernaar om onze expertise in bouwen te combineren met een heel menselijke en innovatieve HR-aanpak. Want interne medewerkerstevredenheid gaat hand in hand met externe klanttevredenheid!”

Toen Joost, samen met zijn zus Claudia, het roer van zijn vader overnam bij Durabrik wilde hij zijn eigen weg zoeken en Durabrik transformeren naar een waardengedreven organisatie. In zijn boek ‘De Kwetsbare Leider’ beschrijft hij zijn belangrijkste leermomenten en hoe hij deze dagdagelijks integreert in zijn werkomgeving. Van een expeditie naar de Noordpool tot Camino-tochten met medewerkers, van intensieve leiderschapstrajecten tot stilte meditatie. Want zo stelt hij: “Inzicht in jezelf is namelijk de eerste stap naar meer kleur in je relatie met je medewerkers”.

 

 

 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen