Ook dit jaar ervaren 8 leerlingen van LetsCo! de meerwaarde van inclusief werken.

Woensdag 14 juni 2017 — Woensdag 22 juni 2016 — Op dinsdagavond 13 juni ontvingen 8 jongeren hun leerbewijs van “Co-medewerker in een bedrijf” bij het bouwbedrijf Durabrik. Het betreft jongeren die omwille van een beperking niet in aanmerking komen voor het reguliere arbeidscircuit, maar die wel graag nieuwe vaardigheden willen leren om begeleid te kunnen werken.  De opleiding wordt georganiseerd door LetsCo!. De jongeren staan te popelen om, net zoals leeftijdsgenoten, bij te leren en dromen van een toekomst met een leuke job.

Durabrik was voor het 2de jaar op rij leerbedrijf voor deze jongeren.  In een veilige omgeving konden ze vaardigheden inoefenen om nadien stage te lopen bij een bedrijf bij hen in de buurt.  

Joost Callens, CEO Durabrik vertelt enthousiast: "Durabrik is een waardengedreven onderneming en ik ben dan ook bijzonder fier dat onze medewerkers enthousiast waren om ook dit jaar jongeren uit het buitengewoon onderwijs te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun stage.

De stage is niet alleen leerrijk voor de jongeren, maar ook voor de interne begeleiders van de deelnemende bedrijven.  Medewerkers leren samenwerken met iemand die op een heel andere manier een toegevoegde waarde biedt.  Zo krijgen mensen met een beperking de kans om zich op een positieve manier zichtbaar te maken binnen onze maatschappij. Een win-win dus.

De diploma-uitreiking was de officiële afsluiter voor Dilan, Elisabeth, Jelle, Lucas, Michaël, Nicolay, Sarina en Thomas.  Zij liepen stage bij 7 verschillende bedrijven: Torfs, Boss Paints, Teamleader, Randstad Sint-Denijs-Westrem, Havenbedrijf Antwerpen en de Kringwinkel in Eeklo.

Elisabeth vertelt over haar stage bij Randstad: Tijdens mijn stage bij Randstad stak ik brieven in enveloppen en maakte ik mapjes. Mapjes maken deed ik het liefst van al.”

Over LetsCo!

LetsCo! is een opleidingscentrum dat praktijkgerichte opleidingen aanbiedt voor jongvolwassenen met een beperking.  Het betreft jongeren die niet in aanmerking komen voor het reguliere arbeidscircuit, maar die graag nieuwe vaardigheden willen leren om begeleid te kunnen werken.  

LetsCo! werd voor het project ondersteund door The Collective Fundation (= een gemeenschappelijk fonds opgericht door vier Vlaamse bedrijven in de schoot van de Koning Boudewijnstichting) waar Durabrik deel van uitmaakt.  Samen met Durabrik, schoenen Torfs, bouwbedrijf Gijbels en de ontwikkelingsorganisatie Quinx, biedt The Collective Fundation niet alleen financiële, maar ook inhoudelijke ondersteuning aan LetsCo!

 

LetsCo! - Durabrik
LetsCo! - Durabrik
LetsCo! - Durabrik