Ook dit jaar ervaren 8 leerlingen van LetsCo! de meerwaarde van inclusief werken.

Woensdag 22 juni 2016 — Op dinsdagavond 13 juni ontvingen 8 jongeren hun leerbewijs van “Co-medewerker in een bedrijf” bij het bouwbedrijf Durabrik. Het betreft jongeren die omwille van een beperking niet in aanmerking komen voor het reguliere arbeidscircuit, maar die wel graag nieuwe vaardigheden willen leren om begeleid te kunnen werken.  De opleiding wordt georganiseerd door LetsCo!. De jongeren staan te popelen om, net zoals leeftijdsgenoten, bij te leren en dromen van een toekomst met een leuke job.

Durabrik was voor het 2de jaar op rij leerbedrijf voor deze jongeren.  In een veilige omgeving konden ze vaardigheden inoefenen om nadien stage te lopen bij een bedrijf bij hen in de buurt.  

Joost Callens, CEO Durabrik vertelt enthousiast: "Durabrik is een waardengedreven onderneming en ik ben dan ook bijzonder fier dat onze medewerkers enthousiast waren om ook dit jaar jongeren uit het buitengewoon onderwijs te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun stage.

De stage is niet alleen leerrijk voor de jongeren, maar ook voor de interne begeleiders van de deelnemende bedrijven.  Medewerkers leren samenwerken met iemand die op een heel andere manier een toegevoegde waarde biedt.  Zo krijgen mensen met een beperking de kans om zich op een positieve manier zichtbaar te maken binnen onze maatschappij. Een win-win dus.

De diploma-uitreiking was de officiële afsluiter voor Dilan, Elisabeth, Jelle, Lucas, Michaël, Nicolay, Sarina en Thomas.  Zij liepen stage bij 7 verschillende bedrijven: Torfs, Boss Paints, Teamleader, Randstad Sint-Denijs-Westrem, Havenbedrijf Antwerpen en de Kringwinkel in Eeklo.

Elisabeth vertelt over haar stage bij Randstad: Tijdens mijn stage bij Randstad stak ik brieven in enveloppen en maakte ik mapjes. Mapjes maken deed ik het liefst van al.”

Over LetsCo!

LetsCo! is een opleidingscentrum dat praktijkgerichte opleidingen aanbiedt voor jongvolwassenen met een beperking.  Het betreft jongeren die niet in aanmerking komen voor het reguliere arbeidscircuit, maar die graag nieuwe vaardigheden willen leren om begeleid te kunnen werken.  

LetsCo! werd voor het project ondersteund door The Collective Fundation (= een gemeenschappelijk fonds opgericht door vier Vlaamse bedrijven in de schoot van de Koning Boudewijnstichting) waar Durabrik deel van uitmaakt.  Samen met Durabrik, schoenen Torfs, bouwbedrijf Gijbels en de ontwikkelingsorganisatie Quinx, biedt The Collective Fundation niet alleen financiële, maar ook inhoudelijke ondersteuning aan LetsCo!

 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen