Nieuwe site Durabrik in rustige rand rond Brugge

Nieuwe site Durabrik in rustige rand rond Brugge

De prachtig groene omgeving van Oedelem in het hartje van West-Vlaanderen vormt het decor voor het nieuwe project van Durabrik. Deze verkaveling biedt alle voordelen van rustig wonen, op een boogscheut van het historische Brugge.

Minder is meer

‘De mooie natuur in de omgeving van Oedelem laat je op adem komen. Die rust en gezelligheid vind je terug in de architectuur van dit project’, legt architect Kris Baekelandt uit. ‘De woningen vormen samen een homogeen en rustig geheel. Eenvoud en conformiteit in stijl kenmerken deze verkaveling.’

Het project telt in totaal 17 woningen, opgetrokken in een moderne, hedendaagse stijl. Ze hebben elk een ruime woonkamer en een open keuken. Boven zijn drie slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet. Verder kunnen kopers kiezen voor een inpandige garage of een parkeerplaats voor of naast de woning. Leuke extra: voor lot 10 op deze verkaveling bepalen de toekomstige bewoners zelf de architectuur. Terwijl Durabrik alle technische aspecten voor haar rekening neemt, kiezen zij de stijl, het interieur en de kleuren voor hun eigen unieke huis en thuis.

 

Slimme locatie

De nieuwe verkaveling in de Sijselestraat in Oedelem, een deelgemeente van Beernem, ligt in de groene driehoek Damme-Oostkamp-Knesselare met op wandel- of fietsafstand restaurants, winkels, scholen en kinderopvang. En met het openbaar vervoer en de vlotte verbindingswegen zijn het centrum van Brugge en Gent makkelijk en snel te bereiken voor het werk, om te shoppen of voor een culturele uitstap.

 

Budgetvriendelijk en energiezuinig

Bij Durabrik liggen budget en opleveringstermijn vast, zodat toekomstige bewoners niet voor verrassingen komt te staan. De kwaliteitsvolle en duurzame materialen en de specifieke bouwtechnieken houden de woonkost ook in de toekomst laag. Verder verzekert een goede isolatie met een beschermende buitenschil en een ventilatiesysteem type D een bijzonder aangenaam leefcomfort, met beperkte energie-uitgaven en een groot hart voor het milieu.

 

 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen