Modern en ultra-comfortabel wonen middenin een schitterende parktuin?

De moderne architectuur van Villaresidentie Du Parc in Aalst sluit perfect aan bij de groene omgeving.

Durabrik bouwt in Aalst de villaresidentie Du Parc, een complex van appartementen en luxueuze penthouses in een mooie groene villawijk. Met die laatste woonvorm speelt het bouwbedrijf in op de stijgende vraag naar ruime dakappartementen.

Dakappartementen zijn in trek. Jan Lievens, Algemeen Directeur Durabrik: “De laatste jaren stijgt de vraag naar luxueuze appartementen gestaag. Steeds meer koppels ruilen hun huis in voor een penthouse, zowel jonge mensen als senioren. Begrijpelijk, want je hebt er minder onderhoud aan en woont toch ruim en comfortabel. De penthouses van het Durabrik project in Aalst bieden bovendien nog wat extraatjes. Je geniet van een panoramisch uitzicht en beschikt over een groot leefterras dat uitkijkt op een prachtige groene omgeving.”

 

Natuur en stad vlakbij

Wonen in het groen betekent niet ver van alles wonen. De penthouses van Durabrik liggen vlak bij het stadspark van Aalst. Daarnaast ben je met het openbaar vervoer in een mum van tijd in het centrum van deze bruisende stad.  Dit project is ook ideaal gelegen qua woon-werkverkeer door de gemakkelijke verbinding met de E40.

Jan: “Je leeft en staat dus letterlijk in het groen. Natuur­liefhebbers halen hun hart op in het nabijgelegen Osbroek-reservaat. En het centrum van Aalst biedt dan weer veel shop-, culturele en sportieve activiteiten. Je zit ook direct op de E40: handig als je in Gent of Brussel werkt.”

 

Midden in een villawijk

Het complex Du Parc rijst op in een villawijk. Jan: “Daar sluit het mooi aan bij de andere residentiële panden. Want de penthouses zijn luxueus en lichtrijk, en hebben toegang tot een tuin met wandelpaden. De speelse architectuur met houtaccenten past perfect bij de groene omgeving met haar eeuwenoude bomen waarvan kan genoten worden vanop het ruime leefterras.” 

 

Energiezuinig wonen

Wie een nieuwbouw koopt, wil zijn energiefactuur laag houden. Durabrik appartementen scoren qua E-peil beter dan het wettelijke minimum. Ook het K-peil (isolatiepeil) is gemiddeld beter dan wettelijk verplicht.

Jan: “Een Europese richtlijn bepaalt dat nieuwe woningen vanaf 2021 BEN moeten zijn, dat is: Bijna Energie Neutraal.  Dus dat ze in hun eigen energie voorzien.  Durabrik kiest er bewust voor steeds de nieuwste en duurzame bouwtechnieken te integreren in haar nieuwbouwprojecten en die verder gaan dan de huidige door de regering opgelegde normen, maar die allemaal toch zeer haalbaar zijn.  Onze nieuwbouw-appartementen hebben een hoge energieprestatie en laag energie­verbruik."

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen