Karolien Vlassenroot nieuwe financieel directeur bij Durabrik

Totaalaannemer Durabrik heeft de aanstelling van Karolien Vlassenroot als nieuwe financieel directeur en directielid aangekondigd. Deze 31-jarige treedt in de voetsporen van Bert Niclaes, die zich vanaf nu zal focussen op de sociale onderneming Toontjeshuizen.

Na haar studies toegepaste economische wetenschappen aan de universiteit van Gent ging Karolien Vlassenroot aan de slag als auditor bij Ernst & Young. Na 4 jaar koos ze in 2013 voor een nieuwe uitdaging als intern auditor bij de Colruyt Group.

Vlassenroot startte haar carrière binnen Durabrik 2 jaar geleden als Finance Manager. In haar nieuwe functie zal ze naast finance ook verantwoordelijk zijn voor ICT en klantenadministratie. Met haar 31 jaar is Vlassenroot meteen ook het jongste directielid.

CEO Joost Callens heeft er alvast het volste vertrouwen in: "Wij zijn super fier dat we ons directieteam kunnen laten groeien met jong én vrouwelijk talent.  Een uitgelezen kans om de typisch mannelijke energie in een bouwbedrijf in balans te brengen met een stevige dosis vrouwelijkheid!"

Ook Karolien is maar wat blij met deze nieuwe functie en ziet de digitalisering als een van de grootste uitdagingen: “We zijn volop bezig met het digitaliseren van onze administratie. Algemeen is er in de bouwsector zeker nog ruimte voor digitale innovatie en bij Durabrik nemen we hier graag het voortouw in. Ook op vlak van nieuwe wetgeving en verschillende compliance verplichtingen zoals de GDPR (General Data Protection Regulation) is het belangrijk dat we op de hoogte zijn én blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Zowel bij finance, klantenadministratie als bij ICT kan ik rekenen op een schitterend team en net dat maakt het voor mij een zeer dankbare job.”

Door zich terug te trekken als financieel directeur krijgt Bert Niclaes tijd om zich te focussen op uitbouw van de Toontjeshuizen, waar hij zijn financiële expertise kan combineren met een groot maatschappelijk engagement. Als lid van de Raad Van Bestuur van Durabrik bouwbedrijven, blijft hij wel nauw betrokken bij het bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

Joost Callens en Karolien Vlassenroot
Joost Callens en Karolien Vlassenroot
Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen