Karolien Vlassenroot nieuwe financieel directeur bij Durabrik

Woensdag 9 mei 2018 — Totaalaannemer Durabrik heeft de aanstelling van Karolien Vlassenroot als nieuwe financieel directeur en directielid aangekondigd. Deze 31-jarige treedt in de voetsporen van Bert Niclaes, die zich vanaf nu zal focussen op de sociale onderneming Toontjeshuizen.

Na haar studies toegepaste economische wetenschappen aan de universiteit van Gent ging Karolien Vlassenroot aan de slag als auditor bij Ernst & Young. Na 4 jaar koos ze in 2013 voor een nieuwe uitdaging als intern auditor bij de Colruyt Group.

Vlassenroot startte haar carrière binnen Durabrik 2 jaar geleden als Finance Manager. In haar nieuwe functie zal ze naast finance ook verantwoordelijk zijn voor ICT en klantenadministratie. Met haar 31 jaar is Vlassenroot meteen ook het jongste directielid.

CEO Joost Callens heeft er alvast het volste vertrouwen in: "Wij zijn super fier dat we ons directieteam kunnen laten groeien met jong én vrouwelijk talent.  Een uitgelezen kans om de typisch mannelijke energie in een bouwbedrijf in balans te brengen met een stevige dosis vrouwelijkheid!"

Ook Karolien is maar wat blij met deze nieuwe functie en ziet de digitalisering als een van de grootste uitdagingen: “We zijn volop bezig met het digitaliseren van onze administratie. Algemeen is er in de bouwsector zeker nog ruimte voor digitale innovatie en bij Durabrik nemen we hier graag het voortouw in. Ook op vlak van nieuwe wetgeving en verschillende compliance verplichtingen zoals de GDPR (General Data Protection Regulation) is het belangrijk dat we op de hoogte zijn én blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Zowel bij finance, klantenadministratie als bij ICT kan ik rekenen op een schitterend team en net dat maakt het voor mij een zeer dankbare job.”

Door zich terug te trekken als financieel directeur krijgt Bert Niclaes tijd om zich te focussen op uitbouw van de Toontjeshuizen, waar hij zijn financiële expertise kan combineren met een groot maatschappelijk engagement. Als lid van de Raad Van Bestuur van Durabrik bouwbedrijven, blijft hij wel nauw betrokken bij het bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

Dorien Verté Communicatie Medewerker at Durabrik