Joost Callens is CSR professional of the Year 2016

Joost Callens is CSR professional of the Year 2016

Vrijdag 10 februari 2017 — Gisteren werd Joost Callens, CEO van Durabrik, verkozen tot Corporate Social Responsibility (CSR) professional of the year.  De uitreiking vond plaats in Technopolis in Mechelen.

De CSR award is een initiatief Time4Society en bekroont een persoonlijkheid die een motiverende en inspirerende rol speelt op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).  De achtkoppige jury met Fons Leroy als voorzitter onderzocht in het totaal 60 ingediende dossiers en evalueerde die op 4 aspecten: de sociale pijler, de ecologische pijler, de economische pijler en de samenwerking met de stakeholders.   

In de categorie KMO was Callens genomineerd naast Pascale Janssens, directieassistente van Vandeputte Safety, en afgevaardigd bestuurder Hilde Hanselaer van Harzé Oude Metalen. 

Ann Vandenhende van Spadel  was de winnares in de categorie grote bedrijven.  De twee andere genomineerden waren de duurzaamheidsmanager van Torfs:Lise Coninx en HR-directeur van SPIE Belgium: Jean-Pierre Martin.

Voor Callens is dit meer dan een persoonlijke award. “Ik ben uiteraard bijzonder blij met deze erkenning.  Dat wij als familiale bouwonderneming tot CSR professional of the year verkozen worden, sterkt me in mijn overtuiging dat Durabrik is uitgegroeid tot een waardengedreven organisatie die haar maatschappelijke en sociale rol opneemt. Een bedrijf waar alle medewerkers zich iedere dag opnieuw inzetten om onze cultuur mee uit te dragen. Ik draag deze overwinning dan ook graag op aan het hele Durabrik team!

Callens startte met zijn team tal van initiatieven rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.  “Wij investeren binnen Durabrik heel sterk in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, zodat de initiatieven van onderuit kunnen ontstaan en verder uitgedragen worden.  Dat is de basis om als bedrijf te groeien en om een meerwaarde te creëren voor de samenleving.” 

In 2015 schreef Callens het boek ‘De kwetsbare leider’ over zijn persoonlijke zoektocht naar authentiek leiderschap.

Joost Callens bracht gisteren in zijn dankwoord een mooi gedicht van Toon Hermans met de titel: ‘Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken’.  Een heel toepasselijk gedicht voor een award die vooral als doel heeft om andere bedrijven te inspireren.  Callens heeft alvast de plechtige belofte uitgesproken om zijn rol als ambassadeur met veel engagement op te nemen.