Interesse in vastgoed te Aalst blijft groot

Eerste woning nieuw woonproject Durabrik in Aalst al verkocht!

In de Merestraat in Aalst bouwt totaalaannemer Durabrik 15 woningen en 14 appartementen. De eerste woning is ondertussen al verkocht.  De snelle verkoop is te danken aan een goede ligging: vlakbij belangrijke uitvalswegen en toch in het groen. De bouwmaatschappij voorziet bovendien een extra groenzone met een natuurlijk waterinfiltratiebekken. Perfect om na een drukke dag even tot rust te komen.

Jan Lievens licht toe: "De interesse voor onze vastgoedprojecten in Aalst blijft bijzonder hoog. Na het succes van villaresidentie du Parc, investeert Durabrik opnieuw in een groot woonproject in Aalst met 15 moderne woningen en 14 eigentijdse appartementen. Nog voor de officiële start van het project is er al een woning verkocht."

De verkaveling bestaat uit 8 halfopen en 7 gesloten woningen, met elk 3 slaapkamers. De huizen met een hellend dak kunnen onder het dak nog een 4e slaapkamer installeren. De woningen zijn ideaal gelegen met een tuin die zuid of zuidwest gericht is.

Architect Wim Verdoodt van Artec over zijn ontwerp: “De huizen zijn ontworpen in een eigentijdse, sobere maar tijdloze stijl: compact aan de buitenzijde maar ruim binnenin. Elke woning krijgt voldoende lichtinval binnen waardoor er nog een groter gevoel van ruimte wordt gecreëerd.”

Naast de woningen, bouwt Durabrik ook Residentie De Molen I.  Deze naam werd trouwens gekozen via een bevraging bij de inwoners van Aalst en verwijst naar de restanten van de oude molen aan de verkaveling. De residentie bestaat uit een blok van 3 verdiepingen hoog met 14 appartementen waarvan 2 penthouses. De flats hebben 1 of 2 slaapkamers. Ook bij de appartementen heeft architect Wim Verdoodt gezorgd voor een optimale lichtinval.

Wim vertelt enthousiast: “De appartementen hebben allemaal een ruim terras, aangename leefruimtes en veel lichtinval. Contact met de omgeving is belangrijk en dus hebben we de oriëntatie goed uitgespeeld. De trappen en liften zijn zo ingeplant dat de flats alle ruimte krijgen. De beheerste lijnen in het ontwerp aan de buitenkant zorgen ook daar voor evenwicht en rust.“

Jan Lievens vult aan: "In het groen, maar toch vlakbij het bruisende centrum van Aalst. Dankzij de uitstekende ligging van deze ruime appartementen, vormen ze een ideale investering voor wie eerst een aantal jaar wil verhuren om er daarna eventueel zelf in te trekken." 

Prijzen woningen: vanaf € 264.800 (excl BTW en kosten)

Prijzen appartementen: vanaf € 181.000 (excl BTW en kosten)

Benieuwd naar het project? Hou de website van Durabrik in de gaten. Op 14/09 wordt er een infomoment gepland.  

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen