Gestapeld wonen?

Totaalaannemer Durabrik speelt met een originele combinatie tussen tuin-en terraswoningen in op veranderende behoeften van de maatschappij

In 2006 was 71% van de  225.000 ha nog beschikbare bebouwbare gronden* bebouwd, in 2015 is dit  aandeel nog verder gestegen tot 78%. Indien de betonstop volgens plan uitgevoerd wordt, zal bovendien nog maar een kwart van de beschikbare gronden bebouwd kunnen worden. Het resultaat? Bouwgrond wordt steeds schaarser en duurder. Bouwers in spe moeten hierdoor vaak noodgedwongen op zoek naar alternatieve woonvormen. Totaalaannemer Durabrik speelt in op deze marktevolutie met een aantal bouwprojecten waar gewerkt wordt rond het idee van  "gestapeld wonen" of letterlijk op één bouwgrond meerdere woningen op elkaar stapelen.

Jan Lievens, directeur Durabrik licht toe: "Met gestapelde woningen speelt Durabrik in op de veranderde behoeften binnen onze sector. Gestapeld wonen betekent niet dat er moet worden ingeboet aan privacy, kwaliteit en ruimte. Gestapeld wonen biedt op een slimme manier antwoord op de schaarste in bouwgronden en zorgt ervoor dat wonen ook betaalbaar blijft."  

Durabrik heeft alvast een eerste gestapeld woonproject gebouwd  te Rotselaar bestaande uit een originele combinatie tussen een tuinwoning en een terraswoning. De tuinwoning biedt 2 slaapkamers en een tuin en is ideaal voor wie het comfort van een woning wil combineren met de ruimte van een appartement. De bovenliggende terraswoning heeft 3 slaapkamers, een ruim en zonnig terras en bovendien ook een stuk tuin beneden.De woningen zijn gebouwd met het oog op de toekomst.

Architect Jeroen Janssens getuigt: “Energiezuinig wonen is een must. Daarom kozen we voor duurzame bouwmaterialenAl de woningen hebben een hedendaagse look. En ondanks de verschillende types woningen, is er een gezonde mix van uniformiteit.“

 

Durabrik gelooft in de toekomst van deze nieuwe woonvorm en breidt in 2017 haar aanbod uit met een aantal nieuwe gestapelde woonprojecten in Destelbergen en Muizen (Mechelen).

Jan besluit enthousiast: "Gestapeld wonen is dé toekomst  voor gezinnen die houden van wonen in een groene omgeving met de nodige vrijheid en een hoog wooncomfort maar wel binnen een betaalbaar budget."

 

* Bron: Bodembedekking volgens het kadaster

Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen