Duurzaam wonen met Durabrik in het groene Boortmeerbeek Kouter

Duurzaam wonen met Durabrik in het groene Boortmeerbeek Kouter

Als innovatieve onderneming zet Durabrik uiteraard ten volle in op technieken rond duurzaam bouwen. Een absoluut pluspunt voor de koper van een nieuwe woonst, want vanaf 2021 moet elke nieuwe woning minstens aan de BEN-eisen (bijna-energieneutraal) voldoen. Bouwaanvragen of -meldingen moeten vanaf 2012 het E30-peil met andere woorden respecteren (tot 2021 wordt het verplichte E-peil stapsgewijs aangescherpt: E50 in 2016, E40 in 2018 en E35 in 2020).

De woningen in Boortmeerbeek Kouter slagen op briljante wijze voor deze test met een energiepeil dat lager is dan 30. Zo zijn er onder andere 12 zonnepanelen voorzien om dit cijfer te halen.

Steven Vanden Brande van Ecopuur licht toe welke duurzame energietechnieken gebruikt worden: "Durabrik bouwt vandaag al uiterst energiezuinige woningen door een uitstekend geïsoleerde bouwschil. Het beetje energie dat nog langs deze gebouwschil ontsnapt, wordt opgevangen door een uiterst performant verwarmingssysteem. Zo kiezen we bv. voor vloerverwarming wat perfect aansluit bij lage temperatuurverwarming en ideaal werkt in combinatie met een condenserende gasketel of warmtepomp. Tenslotte wordt als kers op de taart een PV installatie voorzien, die nagenoeg het volledige elektrische verbruik compenseert. Zo slaagt Durabrik erin het energieverbruik te minimaliseren,  het wooncomfort te maximaliseren en zijn klanten nu én in de toekomst een lage woonkost te verzekeren. Bovendien," zo besluit Steven, "vraagt het energiezuinig maken van een woning slechts een beperkte meerkost want klanten kunnen, dankzij het  verlaagde e peil van hun woning, hun investeringen grotendeels terug verdienen door subsidies."

Het complete woonproject in Boortmeerbeek, gelegen in  een groene en kindvriendelijke buurt, bestaat uit 10 woningen en 8 percelen en biedt driegevelwoningen aan met een landelijk of een modern ontwerp. Klanten die voor een open bebouwing kiezen, kunnen zelf de stijl van hun woning bepalen. Het station van Hever ligt op wandelafstand waardoor een vlotte verbinding met Mechelen, Brussel en Leuven gegarandeerd is. 

Contacteer ons
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen