Durabrik Zwijnaarde: rustig (én verkeersvrij) wonen op een boogscheut van Gent

Durabrik Zwijnaarde: rustig (én verkeersvrij) wonen op een boogscheut van Gent

In deze woonerf van Durabrik aan de Hutsepotstraat zijn kinderen koning. Ze kunnen er zonder zorgen buiten spelen, want wagens blijven in de parkeerzone achter buiten de wijk. Nog méér gelegenheid voor de bewoners om van deze prachtige omgeving in het rustgevende groen te genieten. 

Op fiets- en wandelafstand van het centrum van Zwijnaarde en op een boogscheut van Gent (met de op- en afrit van de E40, de E17, de N60 en de R4 nabij), bieden deze hedendaagse woningen als belangrijkste troef heerlijke rust in een natuurrijk kader

‘En dankzij de warme materialen passen de huizen perfect midden in het groen’, legt architect Piet Verfaillie uit. ‘Je kiest of je de woonkamer vooraan of achteraan wil en pikt zo al bij het ontbijt de eerste zonnestralen mee. Op het ruime gelijkvloers heb je een open keuken. Op de eerste verdieping vind je 3 slaapkamers, in sommige huizen zelfs vier. Er is ook een ruime badkamer en een extra berging. In de tuin is het heerlijk genieten van de rust dankzij het terras. Als je voor een gesloten bebouwing kiest, is de tuin ook achteraan toegankelijk via een poortje.’

De moderne halfopen en gesloten woningen uit baksteen en hout zijn zoals altijd slim gebouwd door Durabrik. Met betaalbare, onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen, waardoor ook in de toekomst de woonkost laag wordt gehouden. In combinatie met de gunstige en groene ligging zorgt dit ervoor dat Durabrik van dit project, hoewel pas in verkoop, al 5 van de 13 woningen heeft verkocht. 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen