Durabrik zet 50 jaar vakmanschap in de kijker op Batibouw!

Durabrik viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De bekende bouwonderneming werd in 1966 opgericht door Jacques Callens en sinds 1996 hebben zijn kinderen Joost en Claudia de fakkel overgenomen. In al die jaren ontwikkelde de onderneming tal van levendige woonprojecten op toplocaties in het hele land: meer dan 15.000 klanten vonden zo in samenwerking met Durabrik een nieuwe thuis.  Daarnaast bleef het bedrijf steeds aan haar aanpak sleutelen, wat Durabrik vandaag tot een vooraanstaand en bloeiend bouwbedrijf met 220 werknemers maakt. Durabrik is actief op de Belgische markt met 3 merken: met Durabrik focust het op nieuwbouw, met Victor speelt het bedrijf in op de steeds groeiende renovatiemarkt en Ecopuur bewerkt de markt van de duurzame energietechnieken.

Joost Callens, CEO Durabrik licht toe: “Innovatie speelt al 50 jaar lang een hoofdrol bij Durabrik. Zo ontwikkelden wij het concept van instapklare woningen, bouwen we nu al woningen die voldoen aan de 2021 norm… maar we zijn niet alleen vooruitstrevend op vlak van bouwen. Durabrik voert ook klantenzorg extreem hoog in het vaandel en staat bekend als een werkgever met een innovatieve HR-aanpak die medewerkers alle ruimte geeft om zichzelf te kunnen zijn. En net dat vormt, daar ben ik écht rotsvast van overtuigd, de basis van ons succes. Want interne medewerkerstevredenheid gaat hand in hand met externe klanttevredenheid”.

Durabrik hecht als waardengedreven onderneming veel belang aan maatschappelijk engagement.  Onbaatzuchtig iets terugdoen voor de maatschappij is één van de strategische doelstellingen van het bedrijf.  Wij steunen dan ook jaarlijks goede doelen, waarbij we zowel medewerkers als stakeholders betrekken. Het feestjaar staat bij Durabrik dan ook in het teken van “geven”.

Joost legt uit: “Wij steunen elk jaar meerdere goede doelen, maar tijdens ons feestjaar organiseren wij daarbovenop nog de actie ‘een hart voor mensen’.  Wij schenken 1000€ voor een goed doel in elke gemeente waar Durabrik dit jaar een nieuw project start.  In 2016 zullen wij in het totaal een 50-tal nieuwe projecten opstarten. Op die manier schenken wij een stukje engagement terug. Niet omdat het moet, maar wel omdat het juist voelt.”

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen