Durabrik Ternat: modern wonen in het groen op 10 minuten van Brussel

Durabrik Ternat: modern wonen in het groen op 10 minuten van Brussel

Op amper 10 minuten van de hoofdstad biedt de verkaveling van Durabrik in Ternat ruime residentiële woningen aan midden in het groen. De populaire regio en de betaalbare duurzame woningen van Durabrik zorgen er samen voor dat het project, pas in verkoop, al voor 50% is verkocht. 

Een gelijkvloers met open leefruimte, een eerste verdieping met 3 slaapkamers, een badkamer met bad en douche én een zolderruimte die je kan omtoveren tot 2 extra kamers. De woningen in Ternat bieden enorm veel ruimte. Je woont dan ook nog eens op een boogscheut van het centrum woont met allerlei winkels en sport- en cultuurcentra. Het station van Ternat ligt op fietsafstand en de oprit van de E40 op amper 3 minuutjes rijden, zodat het woon-werkverkeer bijzonder vlot verloopt.

De mooie wandel- en fietsroutes doorheen de streek vormen nog een pluspunt. Architecte Sarah Schouppe legt uit wat Durabrik verstaat onder modern wonen in het groen: ‘De verkaveling in Ternat telt 6 woningen in een residentiële stijl. Ze hebben allemaal een terras en een tuin waar je optimaal van de zon kan genieten. Achteraan de verkaveling is er een natuurgebied dat voor een prachtig uitzicht zorgt. Om de huizen met zadeldak mooi te laten passen in het groen rondom kozen we voor hout aan de voorkant. Een lichtgrijze en iets donkere gevelsteen wisselen elkaar af en maken van de verkaveling één geheel.’

Uiteraard zijn ook deze 4 halfopen bebouwingen en 2 rijhuizen slim gebouwd door Durabrik. Met betaalbare, onderhoudsvriendelijke én duurzame materialen, waardoor de woonkost ook in de toekomst laag wordt gehouden. Dankzij de beschermende buitenschil halen deze woningen zelfs zonder bijkomende technieken de energienorm.

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen