Durabrik schenkt € 1000 aan VZW 4Veld uit Beernem

In het kader van hun actie ‘Hart voor mensen’ schonk Durabrik bouwbedrijven 1000 euro aan VZW 4Veld uit Beernem. 

In 2016 mocht Durabrik 50 kaarsjes uitblazen. Tijdens hun feestjaar lanceerden ze de actie ‘een hart voor mensen’. In elke gemeente waar een nieuwe verkaveling opgestart wordt, schenken ze € 1000 aan een lokaal goed doel. Als waardegedreven onderneming hecht Durabrik namelijk veel belang aan maatschappelijk engagement. Niet omdat het moet, maar omdat het goed voelt.

In het bijzijn van burgemeester Johan De Rycke, schepen van ruimtelijke ordening Claudio Saelens, de voorzitter van het OCMW, Ruben Strobbe en enkele klanten van Durabrik werd de cheque van €1000 overhandigd aan Steven Ingelbrecht, directeur van vzw 4veld.

Burgemeester Johan De Rycke vertelt: “Wij zijn heel blij dat er bedrijven zijn zoals Durabrik die iets extra doen voor de maatschappij. Dat ze er voor gekozen hebben de vzw 4Veld te ondersteunen, vind ik fantastisch. Het is een organisatie die zich enorm inzet voor onze gemeente, onder andere bij de praktische organisatie van de voedselbank. “

In Oedelem bouwt Durabrik  17 moderne woningen op de hoek van de Sijselestraat en de Kneukelstraat.  De woningen zijn voorzien van zonnepanelen. Er zijn er nog maar 5 te koop.

Op de foto van links naar rechts: Lauranne en Alexi (klant Durabrik), Filip Vandermeeren (achteraan, verkoper Durabrik),  Martijn Vandevelde (projectontwikkelaar Durabrik), Steven Ingelbrecht (directeur VZW 4Veld), burgemeester Johan De Rycke, Ruben Strobbe (voorzitter OCMW), Claudio Saelens (schepen ruimtelijke ordening), Vincent Sohier (verkoper Durabrik) en Ilse Foré (projectleider Durabrik)

van links naar rechts: Lauranne en Alexi (klant Durabrik), Filip Vandermeeren (achteraan, verkoper Durabrik),  Martijn Vandevelde (projectontwikkelaar Durabrik), Steven Ingelbrecht (directeur VZW 4Veld), burgemeester Johan De Rycke, Ruben Strobbe (voorzitter OCMW), Claudio Saelens (schepen ruimtelijke ordening), Vincent Sohier (verkoper Durabrik) en Ilse Foré (projectleider Durabrik)
van links naar rechts: Lauranne en Alexi (klant Durabrik), Filip Vandermeeren (achteraan, verkoper Durabrik), Martijn Vandevelde (projectontwikkelaar Durabrik), Steven Ingelbrecht (directeur VZW 4Veld), burgemeester Johan De Rycke, Ruben Strobbe (voorzitter OCMW), Claudio Saelens (schepen ruimtelijke ordening), Vincent Sohier (verkoper Durabrik) en Ilse Foré (projectleider Durabrik)
Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen