Durabrik medewerkers steunen jongeren met beperking en genieten samen van Pukkelpop!

Zes medewerkers van Durabrik trekken op vrijdag 17 augustus richting Pukkelpop als festivalmaatjes van Pieter, Wouter, Tim, Dieter & Gleb. Deze mensen zijn grote muziekliefhebbers, maar door hun beperking is het voor hen onmogelijk om zonder begeleiding naar een groot festival te gaan.  Dankzij 'De Genereuzen', een initiatief van Hart voor Handicap, kunnen zij samen met de Durabrik collega’s toch de festivalsfeer gaan opsnuiven.  

Bie De Backer, HR directeur van Durabrik vertelt:

"Vanuit Durabrik vinden we het belangrijk om personen met een beperking zoveel mogelijk te integreren in de maatschappij en het bedrijfsleven. De Genereuzen wordt gesteund door Konekt, een organisatie die ons nauw aan het hart ligt. Dankzij Let’sco!, een ander initiatief van Konekt krijgen jongeren met een beperking de kans om als co-medewerker aan de slag te gaan in bedrijven. Dankzij dit initiatief zijn er al verschillende jongeren met een beperking die bij Durabrik stage hebben gelopen.  En dat is niet alleen leerrijk voor deze jongeren, maar ook voor onze medewerkers. Met de actie van De Genereuzen kunnen we onze droom van een inclusieve maatschappij ook doortrekken los van de werkvloer. Ik kijk er in elk geval naar uit om samen met Pieter naar pukkelpop te gaan.  Hij heeft de line up al goed bestudeerd en onze dag goed voorbereid."

Eerder deze zomer gingen er reeds 51 genereuzen naar Nostalgie Beach Festival en 44 naar Suikerrock.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Neem contact op met

Landegemstraat, 10 9031 Drongen

09 280 60 60

www.durabrik.be