Durabrik maakt zelfstandig wonen mogelijk dankzij moderne assistentieflats met 24/7 zorg in Eke (Nazareth)

Met een ervaring van 50 jaar woningen bouwen, weet Durabrik hoe je een huis én een thuis bouwt. De gloednieuwe Residentie Heerlijkheid in Eke biedt met 34 assistentieflats de klant bovendien de garantie levenslang zelfstandig te kunnen wonen. Zo staat de vzw Zorgwonen in voor 24/7 telefoonpermanentie, zodat er altijd een woonassistent klaarstaat om te helpen.

De moderne appartementen in Nazareth hebben één of twee slaapkamers (een aantal ervan met dressing), een ruim privéterras en een badkamer met douche en toilet. De flats zijn aangepast voor het gebruik van rolstoelen en uitgerust met extra voorzieningen. Bovendien waakt een zorgassistent over de veiligheid en coördineert hij/zij ook de dagelijkse verpleegkundige verzorging, de administratieve taken en allerlei activiteiten met bewoners.  

Bij zo’n comfortabele flat hoort uiteraard ook een omgeving waar het aangenaam vertoeven is. In de ontmoetingsruimte organiseert de woonassistent regelmatig activiteiten. Uiteraard kunnen bewoners ook van de buitenlucht genieten: de prachtige groene streek in de buurt van de Schelde vormt het perfecte decor met een wandelpad dat voorzien is van talrijke rustbankjes. 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen