Durabrik maakt zelfstandig wonen mogelijk dankzij moderne assistentieflats met 24/7 zorg in Eke (Nazareth)

Dinsdag 5 april 2016 — Met een ervaring van 50 jaar woningen bouwen, weet Durabrik hoe je een huis én een thuis bouwt. De gloednieuwe Residentie Heerlijkheid in Eke biedt met 34 assistentieflats de klant bovendien de garantie levenslang zelfstandig te kunnen wonen. Zo staat de vzw Zorgwonen in voor 24/7 telefoonpermanentie, zodat er altijd een woonassistent klaarstaat om te helpen.

De moderne appartementen in Nazareth hebben één of twee slaapkamers (een aantal ervan met dressing), een ruim privéterras en een badkamer met douche en toilet. De flats zijn aangepast voor het gebruik van rolstoelen en uitgerust met extra voorzieningen. Bovendien waakt een zorgassistent over de veiligheid en coördineert hij/zij ook de dagelijkse verpleegkundige verzorging, de administratieve taken en allerlei activiteiten met bewoners.  

Bij zo’n comfortabele flat hoort uiteraard ook een omgeving waar het aangenaam vertoeven is. In de ontmoetingsruimte organiseert de woonassistent regelmatig activiteiten. Uiteraard kunnen bewoners ook van de buitenlucht genieten: de prachtige groene streek in de buurt van de Schelde vormt het perfecte decor met een wandelpad dat voorzien is van talrijke rustbankjes.