Durabrik Kruibeke (Kattestraat): centraal wonen in het groen

Durabrik Kruibeke (Kattestraat): centraal wonen in het groen

Woensdag 12 oktober 2016 — Rustig wonen in de mooie polders vlakbij Antwerpen: met het moderne nieuwbouwproject in de Kattestraat in Kruibeke voldoet Durabrik aan de grote vraag om meer woongelegenheid te creëren op deze prachtige locatie. Het bouwbedrijf is intussen gestart met de wegenwerken en het egaliseren van het terrein voor de bouw van 18 huizen op gesloten, halfopen en open loten.

Ook in Kruibeke bouwt Durabrik slim en energiezuinig, met respect voor de natuur in de omgeving. Zo blijft de reeds aanwezige vijver op de locatie bijvoorbeeld behouden. Kopers kiezen met de oriëntatie van hun woning of ze de zon bij het ontbijt willen zien binnenvallen of liever later genieten van de avondzon bij het familiediner. Verder zorgt de nabijheid van de A12 en de E17 sowieso voor een vlotte verbinding naar zowel Antwerpen en Brussel, als naar Gent.

Architect Koen Van Parys legt uit: “De verkaveling in Kruibeke aan de buitenrand van de dorpskern heeft een moderne vorm en uitstraling. Het is een hedendaags project met strakke lijnen, maar ook met pittige details. De gevarieerde volumes bij de dakuitbouwen en dakvlakken zorgen voor afwisseling. De bewoners kunnen kiezen uit huizen met een verschillende oriëntatie en met enkele of dubbele bouwlaag. Verder is er naast deze creatieve toetsen vooral voor rust en efficiëntie gekozen in de woonontwerpen. De ruimtes zijn optimaal gebruikt en alle materialen zijn op elkaar afgestemd.”