Durabrik Kruibeke (Kattestraat): centraal wonen in het groen

Durabrik Kruibeke (Kattestraat): centraal wonen in het groen

Rustig wonen in de mooie polders vlakbij Antwerpen: met het moderne nieuwbouwproject in de Kattestraat in Kruibeke voldoet Durabrik aan de grote vraag om meer woongelegenheid te creëren op deze prachtige locatie. Het bouwbedrijf is intussen gestart met de wegenwerken en het egaliseren van het terrein voor de bouw van 18 huizen op gesloten, halfopen en open loten.

Ook in Kruibeke bouwt Durabrik slim en energiezuinig, met respect voor de natuur in de omgeving. Zo blijft de reeds aanwezige vijver op de locatie bijvoorbeeld behouden. Kopers kiezen met de oriëntatie van hun woning of ze de zon bij het ontbijt willen zien binnenvallen of liever later genieten van de avondzon bij het familiediner. Verder zorgt de nabijheid van de A12 en de E17 sowieso voor een vlotte verbinding naar zowel Antwerpen en Brussel, als naar Gent.

Architect Koen Van Parys legt uit: “De verkaveling in Kruibeke aan de buitenrand van de dorpskern heeft een moderne vorm en uitstraling. Het is een hedendaags project met strakke lijnen, maar ook met pittige details. De gevarieerde volumes bij de dakuitbouwen en dakvlakken zorgen voor afwisseling. De bewoners kunnen kiezen uit huizen met een verschillende oriëntatie en met enkele of dubbele bouwlaag. Verder is er naast deze creatieve toetsen vooral voor rust en efficiëntie gekozen in de woonontwerpen. De ruimtes zijn optimaal gebruikt en alle materialen zijn op elkaar afgestemd.”

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen