Durabrik kiest resoluut voor een duurzame mobiliteitsaanpak

  • Uitgebreid aanbod elektrische wagens of wagens op CNG
  • Ecodrive opleidingen
  • Extra duurzaamheidsbudget voor duurzame wagen

In het kader van duurzame mobiliteit besliste Durabrik In 2017 om hun mobiliteitsaanpak grondig te herzien en koos het resoluut voor de uitbouw van een duurzaam wagenpark. Werknemers van de totaalaannemer kunnen vanaf nu ook kiezen voor een elektrische wagen of een wagen op CNG (aardgas).

Karolien Vlassenroot, finance manager bij Durabrik, licht toe: “Bij Durabrik is duurzaamheid het laatste jaar een strategische prioriteit geworden. Een duurzaam wagenpark kon dus niet uitblijven. Samen met Ecopuur, onze dochteronderneming gespecialiseerd in duurzame energietechnieken zijn we op zoek gegaan naar de beste oplossing voor onze medewerkers. Zo kwamen we tot een gevarieerd aanbod met onder andere een elektrische wagen en een wagen op CNG.”

Durabrik kiest niet enkel voor een duurzaam wagenpark, het bedrijf wil haar medewerkers ook helpen om ecologischer te rijden. Karolien vertelt: “Sinds begin 2018 organiseren we een opleiding ecodrive. Via een D-cam op het dashboard wordt gedurende één uur de rijstijl geanalyseerd en vervolgens krijgt de medewerker tips om ecologischer te rijden. We kregen hier al veel enthousiaste reacties op.”

Durabrik beloont medewerkers die kiezen voor een duurzame wagen met een extra duurzaamheidsbudget dat ze kunnen besteden aan o.a.  zonnepanelen, een extra troef voor wie elektrisch rijdt.

Steven Vanden Brande, energie adviseur bij Ecopuur, legt uit : “Bedrijven of gezinnen met zonnepanelen creëren in periodes van volle zon vaak een overschot aan elektriciteit dat ze op het net moeten injecteren en dus verliezen. Dit overschot kunnen ze natuurlijk wel gebruiken om de batterij van een elektrische wagen op te laden. En bovendien rijdt een elektrische wagen op zonnestroom nog goedkoper ”

Op 15 maart organiseert Ecopuur een Drive In Sessie rond elektromobiliteit en ondernemen. Inschrijven kan via sandra@ecopuur.be

Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen