Durabrik bouwt verkaveling Zavelkop in groen Halle

Dinsdag 20 januari 2015 — Bouwonderneming Durabrik kiest voor de Brusselse randgemeente Halle voor de bouw van een nieuwe verkaveling. Deze ligt pal in het Pajottenland, in de groene omgeving van het prachtige Hallerbos en de rustgevende natuur van de Zennevallei. De bewoners van de 15 woningen en 40 moderne appartementen krijgen bovendien toegang tot de gemeenschappelijke tuin die gelegen is achter de privétuinen en die exclusief toegankelijk is voor de bewoners. Voor gezinnen, naast de veilige en rustige omgeving, een absoluut pluspunt. Dat de ligging en het vernieuwende concept een voltreffer zijn, blijkt uit de grote interesse. Reeds 2/3de van de woningen werden al op zeer korte termijn verkocht.

Groen boven!

Bewoners van Zavelkop zullen aan groen geen gebrek hebben. Er is een gemeenschappelijke tuin, exclusief voor de bewoners, die aanpaalt achter de privétuinen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten. Er zijn verder ook gemeenschappelijke moestuintjes en fruitbomen die ter beschikking staan van alle bewoners. Daarnaast heeft Durabrik ook hier zijn meest ecologische beentje voorgezet: het energiepeil van de woningen is beter dan wettelijk verplicht (energiepeil E54), het geheel is voorzien op waterhergebruik en er is een gedegen ventilatiesysteem geïntegreerd. Dankzij alle voorzieningen beperken de toekomstige bewoners de energie-uitgaven en dragen zo hun steentje bij voor het milieu. Via deze technieken en systemen kunnen de eigenaars bovendien ook in de toekomst hun woonkost laag houden.

 

15 moderne woningen in een strakke stijl

Alle halfopen en gesloten huizen hebben drie slaapkamers en een ruime, zuidgeoriënteerde tuin. Elke woning beschikt vooraan over een overdekte autostaanplaats met berging en op de oprit is er plaats voor een tweede auto. De appartementen tellen één of twee slaapkamers met een zuidgericht terras en op het gelijkvloers is er een tuintje. De appartementen op de bovenverdieping geven een penthouse-gevoel en hebben een fantastisch uitzicht van op het grote terras.

 

Architect Lode Vranken: “Een absolute bonus voor deze verkaveling, naast de akkers en bos in de omgeving, is natuurlijk de privétuin voor de bewoners. Het rustige en stijlvolle karakter van de omgeving hebben we doorgetrokken in het ontwerp van de woningen en appartementen op deze locatie. Ze hebben een moderne, strakke stijl met grote raampartijen en een zuidgerichte tuin, die uitgeeft op de gemeenschappelijke tuin. De materialen zijn gevarieerd en worden mooi met elkaar gecombineerd. De woningen bieden voor elk wat wils qua oppervlakte. Daardoor zijn ze zowel voor gezinnen als voor senioren erg aantrekkelijk, en ontstaat er in de wijk ongetwijfeld een levendige mix van jong en oud.”

 

Optimale ligging

Ook de ligging van deze verkaveling is een absoluut voordeel. Bij het uitkiezen van de locaties houdt Durabrik steeds rekening met de noden van een hedendaags gezin zoals de aanwezigheid van scholen en winkels, en de bereikbaarheid. Dat is in Halle niet anders: het landelijke dorp Halle ligt op 25km van Brussel. Er zijn optimale verbindingen naar de hoofdstad, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Maar het is ook een plaats waar groen en rust elkaar vinden. I In de onmiddellijke omgeving van de verkaveling is alles te vinden: scholen, winkels, sportcentra, bushaltes, station …. .