Laatste fase bouw 51 gezinswoningen in Heule vervroegd opgestart.

Wegens groot succes heeft Durabrik beslist de laatste fase van de bouw van 51 eengezins­woningen van het nieuwbouwproject Hof ter Melle te Heule vervroegd op te starten. Het is duidelijk, de energiezuinige en compacte eengezins­woningen zijn precies wat een modern gezin vandaag zoekt.

Slimme indeling, ruim gevoel

Bouwgronden worden steeds kleiner. Jan Lievens, Algemeen Directeur Durabrik: “Percelen van meer dan 1000 m2 komen bijna niet meer voor, de wetgeving voor ruimtelijke ordening wordt strenger en woningen zullen in de toekomst nog compacter worden.  Maar dat betekent niet dat we inboeten op comfort. Durabrik gaat voor een optimale benutting van de oppervlakte, een slimme indeling van de ruimtes, een zorgvuldige keuze van de tuinoriëntatie en een evenwichtige variatie in buitenmaterialen en accenten. Het nieuwe Durabrik-project in Heule is hiervan een mooi voorbeeld.  Dankzij uitgekiende ontwerpen wordt elke vierkante meter optimaal benut. De grote raampartijen, strakke afwerking en een efficiënte indeling zorgen voor een wijds gevoel.”

 

Veel privacy, moderne architectuur

Hof ter Melle telt open, halfopen of gesloten woningen, met een oppervlakte van 241 tot 449 m2. David Mertens, projectmanager Durabrik: “Elk pand heeft minstens drie slaapkamers, een zolder en een garage of autostaanplaats. Iedereen is zeker van een optimale zonne-oriëntatie en veel privacy. De meeste huizen hebben dezelfde hedendaagse architectuur. Maar wie wil, kan zijn bouwstijl ook zelf bepalen. In onze splinternieuwe kijkwoning kunnen geïnteressseerden alvast heel wat inspiratie opdoen.”

 

Kindvriendelijke, groene buurt

David: “Hof ter Melle ligt in een rustige, kindvriendelijke en groene buurt. Basisscholen zijn vlakbij. Net als culturele en sportieve ontspanningsmogelijkheden. In enkele minuten sta je in hartje Kortrijk. En via de R8 en de E17 rij je gemakkelijk naar andere bestemmingen.”

 

Energiezuinige woning

Wie een nieuwbouw koopt, wil zijn energiefactuur laag houden. Lievens: “Een Europese richtlijn bepaalt dat nieuwe woningen vanaf 2021 BEN moeten zijn, dat is: Bijna Energie Neutraal. Dus dat ze in hun eigen energie voorzien. Durabrik streeft daar als voorloper in België nú al naar. Onze panden hebben een hoge energieprestatie en laag energie­verbruik. Bijvoorbeeld door te werken met hernieuwbare energie via zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen.”

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oSérieux! PR agency
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen