Laatste fase bouw 51 gezinswoningen in Heule vervroegd opgestart.

Vrijdag 12 juni 2015 — Wegens groot succes heeft Durabrik beslist de laatste fase van de bouw van 51 eengezins­woningen van het nieuwbouwproject Hof ter Melle te Heule vervroegd op te starten. Het is duidelijk, de energiezuinige en compacte eengezins­woningen zijn precies wat een modern gezin vandaag zoekt.

Slimme indeling, ruim gevoel

Bouwgronden worden steeds kleiner. Jan Lievens, Algemeen Directeur Durabrik: “Percelen van meer dan 1000 m2 komen bijna niet meer voor, de wetgeving voor ruimtelijke ordening wordt strenger en woningen zullen in de toekomst nog compacter worden.  Maar dat betekent niet dat we inboeten op comfort. Durabrik gaat voor een optimale benutting van de oppervlakte, een slimme indeling van de ruimtes, een zorgvuldige keuze van de tuinoriëntatie en een evenwichtige variatie in buitenmaterialen en accenten. Het nieuwe Durabrik-project in Heule is hiervan een mooi voorbeeld.  Dankzij uitgekiende ontwerpen wordt elke vierkante meter optimaal benut. De grote raampartijen, strakke afwerking en een efficiënte indeling zorgen voor een wijds gevoel.”

 

Veel privacy, moderne architectuur

Hof ter Melle telt open, halfopen of gesloten woningen, met een oppervlakte van 241 tot 449 m2. David Mertens, projectmanager Durabrik: “Elk pand heeft minstens drie slaapkamers, een zolder en een garage of autostaanplaats. Iedereen is zeker van een optimale zonne-oriëntatie en veel privacy. De meeste huizen hebben dezelfde hedendaagse architectuur. Maar wie wil, kan zijn bouwstijl ook zelf bepalen. In onze splinternieuwe kijkwoning kunnen geïnteressseerden alvast heel wat inspiratie opdoen.”

 

Kindvriendelijke, groene buurt

David: “Hof ter Melle ligt in een rustige, kindvriendelijke en groene buurt. Basisscholen zijn vlakbij. Net als culturele en sportieve ontspanningsmogelijkheden. In enkele minuten sta je in hartje Kortrijk. En via de R8 en de E17 rij je gemakkelijk naar andere bestemmingen.”

 

Energiezuinige woning

Wie een nieuwbouw koopt, wil zijn energiefactuur laag houden. Lievens: “Een Europese richtlijn bepaalt dat nieuwe woningen vanaf 2021 BEN moeten zijn, dat is: Bijna Energie Neutraal. Dus dat ze in hun eigen energie voorzien. Durabrik streeft daar als voorloper in België nú al naar. Onze panden hebben een hoge energieprestatie en laag energie­verbruik. Bijvoorbeeld door te werken met hernieuwbare energie via zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen.”