Durabrik Begijnendijk (Puttestraat): kiezen is winnen!

Durabrik Begijnendijk (Puttestraat): kiezen is winnen!

Op de gloednieuwe site in de Puttestraat in Begijnendijk biedt Durabrik 14 moderne halfopen woningen en 3 grote percelen voor vrije architectuur (516-629 m2). De eerste woningen zijn volop in opbouw en 5 ervan zijn intussen verkocht. Zoals altijd staat slim bouwen op de voorgrond en bij dit project krijgt de klant alle mogelijkheden om zijn persoonlijke stempel te drukken. 

Slimme zet

Voor bouwonderneming Durabrik is slim wonen de enige manier. Met dit project zet het bedrijf maximaal in op energiezuinige woningen met de best mogelijke isolatie van zowel de vloer, de muren als het dak. Verder zorgen ook de vloerverwarming en het ventilatiesysteem type D voor een extra besparing op de energie-uitgaven. Bovendien garandeert de keuze van de bouwmaterialen een onderhouds- én budgetvriendelijke woonst.

Unieke omgeving

De prachtige natuur van de Kempen is een mooie bonus voor dit nieuwe project. Zo heb je in de buurt het recreabos Bieheide, het speelbos Begijnendijk en de natuurreservaten Demerbeemden en Raam met hun bossen, vijvers en rietvelden. Liefhebbers van wandelingen en fietstochten kunnen hun hart hier ophalen dankzij de vele routes in de omgeving.  In de verkeersluwe straat met bomen en grachtjes is het leuk thuiskomen. De dorpskern van Begijnendijk ligt slechts op een boogscheut en zowel Aarschot, Mechelen als Leuven zijn makkelijk bereikbaar.

Multifunctionele indeling

Volgens architecte Angeline Nys is de klassieke inrichting van de woningen in de eerste plaats multifunctioneel. ‘Met een grote leefruimte, een open keuken en drie slaapkamers zijn we erin geslaagd om de beschikbare ruimte maximaal te benutten.’ Bovendien krijgen de klanten op deze site de keuze: een carport of een garage en een plat of hellend dak. ‘Bij deze laatste optie kan de zolderverdieping omgevormd worden tot een volwaardige extra kamer’, legt Nys uit. ‘Er zijn trouwens ook verschillende mogelijkheden met crepi en gevelsteen voor de buitengevel, waardoor de hele buurt een eigentijdse en moderne look krijgt.’ 

Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen