Durabrik Begijnendijk (Puttestraat): kiezen is winnen!

Durabrik Begijnendijk (Puttestraat): kiezen is winnen!

Dinsdag 31 mei 2016 — Op de gloednieuwe site in de Puttestraat in Begijnendijk biedt Durabrik 14 moderne halfopen woningen en 3 grote percelen voor vrije architectuur (516-629 m2). De eerste woningen zijn volop in opbouw en 5 ervan zijn intussen verkocht. Zoals altijd staat slim bouwen op de voorgrond en bij dit project krijgt de klant alle mogelijkheden om zijn persoonlijke stempel te drukken. 

Slimme zet

Voor bouwonderneming Durabrik is slim wonen de enige manier. Met dit project zet het bedrijf maximaal in op energiezuinige woningen met de best mogelijke isolatie van zowel de vloer, de muren als het dak. Verder zorgen ook de vloerverwarming en het ventilatiesysteem type D voor een extra besparing op de energie-uitgaven. Bovendien garandeert de keuze van de bouwmaterialen een onderhouds- én budgetvriendelijke woonst.

Unieke omgeving

De prachtige natuur van de Kempen is een mooie bonus voor dit nieuwe project. Zo heb je in de buurt het recreabos Bieheide, het speelbos Begijnendijk en de natuurreservaten Demerbeemden en Raam met hun bossen, vijvers en rietvelden. Liefhebbers van wandelingen en fietstochten kunnen hun hart hier ophalen dankzij de vele routes in de omgeving.  In de verkeersluwe straat met bomen en grachtjes is het leuk thuiskomen. De dorpskern van Begijnendijk ligt slechts op een boogscheut en zowel Aarschot, Mechelen als Leuven zijn makkelijk bereikbaar.

Multifunctionele indeling

Volgens architecte Angeline Nys is de klassieke inrichting van de woningen in de eerste plaats multifunctioneel. ‘Met een grote leefruimte, een open keuken en drie slaapkamers zijn we erin geslaagd om de beschikbare ruimte maximaal te benutten.’ Bovendien krijgen de klanten op deze site de keuze: een carport of een garage en een plat of hellend dak. ‘Bij deze laatste optie kan de zolderverdieping omgevormd worden tot een volwaardige extra kamer’, legt Nys uit. ‘Er zijn trouwens ook verschillende mogelijkheden met crepi en gevelsteen voor de buitengevel, waardoor de hele buurt een eigentijdse en moderne look krijgt.’