Buurtbewoners krijgen inspraak in nieuw bouwproject Kantvelde Mechelen

Bouwfirma’s Durabrik en Bostoen bouwen samen aan een nieuw project: Kantvelde. Om de nieuwe wijk vorm te geven en optimaal te integreren in de bestaande omgeving, willen ze beroep doen op de hulp van de huidige buurtbewoners. Op 14 mei wordt een brainstorm georganiseerd voor de buurt en hun inwoners samen met de bouwheer, de architecten, de stad, de landmeter en een adviesbureau voor de mobiliteit. Met de feedback van de inwoners gaan de bouwfirma’s de rest van de week ter plaatse aan de slag om het project te ontwerpen. Op vrijdag 18 mei stellen ze in grote lijnen het resultaat van hun werk voor.

Een uniek concept voor een nieuwe verkaveling, vertelt Martijn Vandevelde, projectontwikkelaar bij Durabrik: “Een nieuw bouwproject heeft een invloed op de bestaande buurt. Wij willen de huidige bewoners dan ook de kans geven om input te geven en vragen te stellen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat we dankzij dit directe contact veel bruikbare feedback zullen krijgen om het nieuwe project optimaal in de omgeving te kunnen integreren.”

Tim Röttger, projectontwikkelaar bij Bostoen vult aan: “Zowel de bestaande als de toekomstige buurtbewoners verdienen een kwalitatieve woonomgeving om in thuis te komen, precies daarom stellen we hun ideeën ten zeerste op prijs.”

 

 

Contacteer ons
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Dorien Verté Communicatie Medewerker, Durabrik
Over Durabrik

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur (duurzame gebouwtechieken). Binnen Durabrik is ook een afdeling werkzaam die zich specifiek richt op overheden en publieke opdrachtgevers: Durabrik Publieke Samenwerking.

Durabrik creëert toekomstgerichte woonoplossingen vanuit ieders behoefte aan levenskwaliteit en kan zich vandaag met 50 jaar ervaring, een vaste waarde in de bouwsector noemen. Een team van 230 vaste medewerkers realiseert een jaaromzet van 99 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie in dit familiebedrijf aan het hoofd. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een blikvanger die gekenmerkt wordt door een unieke inspiratieruimte en door het blanco huis, geïntegreerd in de hoek van het gebouw. Het opvallende gebouw staat symbool voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.

De bedrijfsidentiteit van Durabrik wordt ontwikkeld door een progressief HR beleid. De expertise in bouwen wordt gecombineerd met een heel menselijke aanpak, waarin zowel de klant als de medewerker zich voor 100% betrokken voelt. Want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers, van de metser over de bouwadviseur tot de ingenieurs. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo werd de groep voor haar personeelsbeleid bekroond met de titel "Vlaamse HR Ambassadeur 2015' en kregen ze in 2017 van Vlerick het certificaat “Great place to work”. In 2016 werd het kwaliteitsbeleid van Durabrik beloond met de Kwinta Business Excellence Award. In 2017 werd Joost Callens, ‘CSR professional of the year’ voor het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Durabrik
Landegemstraat, 10
9031 Drongen