Buurtbewoners krijgen inspraak in nieuw bouwproject Kantvelde Mechelen

Woensdag 9 mei 2018 — Bouwfirma’s Durabrik en Bostoen bouwen samen aan een nieuw project: Kantvelde. Om de nieuwe wijk vorm te geven en optimaal te integreren in de bestaande omgeving, willen ze beroep doen op de hulp van de huidige buurtbewoners. Op 14 mei wordt een brainstorm georganiseerd voor de buurt en hun inwoners samen met de bouwheer, de architecten, de stad, de landmeter en een adviesbureau voor de mobiliteit. Met de feedback van de inwoners gaan de bouwfirma’s de rest van de week ter plaatse aan de slag om het project te ontwerpen. Op vrijdag 18 mei stellen ze in grote lijnen het resultaat van hun werk voor.

Een uniek concept voor een nieuwe verkaveling, vertelt Martijn Vandevelde, projectontwikkelaar bij Durabrik: “Een nieuw bouwproject heeft een invloed op de bestaande buurt. Wij willen de huidige bewoners dan ook de kans geven om input te geven en vragen te stellen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat we dankzij dit directe contact veel bruikbare feedback zullen krijgen om het nieuwe project optimaal in de omgeving te kunnen integreren.”

Tim Röttger, projectontwikkelaar bij Bostoen vult aan: “Zowel de bestaande als de toekomstige buurtbewoners verdienen een kwalitatieve woonomgeving om in thuis te komen, precies daarom stellen we hun ideeën ten zeerste op prijs.”